Nytt gulv i år? Dette er trendene som gjelder

  Naturlige, lyse og glade farger preger interiørtrendene om dagen. Her er de beste tipsene til deg som planlegger å legge nytt gulv. 

  - Det er selvsagt store individuelle forskjeller på hva slags design og farger folk liker, men vi ser absolutt noen hovedtrekk, sier Sofie Linge, markedsanalytiker i Unilin som produserer Pergo laminatgulv.

  - Det naturlige er klart mest populært. Ikke bare skal fargene være naturlige, men vi vil også at strukturen, altså sprekker og kvister, er godt synlig. Når det gjelder format er det helt klart énstavs som er mest populært. Plankene skal være lange og brede. I tillegg ser vi at et mønstergulv som fiskeben også gjør comeback, forteller hun.

  Gulv som løfter omgivelsene

  Sofie Linge forteller at interiørtrendene generelt er rettes mot lyse og glade farger. Gulv er intet unntak.

  - Vi ser at kundene i større grad ønsker gulv som er lyse, harmoniske og naturlige. Det kan tyde på at vi har behov for mer oppløftende oppgivelser forklarer Linge.

  Med laminatgulv kan du få gulv som er holdbare og har en naturlig look.

  - Teknologien på laminatgulv har kommet utrolig langt, og vi klarer nå å produsere laminatgulv som er nærmest umulig å skjelne fra ekte treverk, sier Sofie Linge.

  pergo_miljøbilde.jpg

  Adjø, grå!

  Sofie Linge forteller at vi nå har gått vekk fra de grå fargenyansene som dominerte for noen år siden.

  - Fargetonene skal være naturlige, tenk beige og sand, og det finnes utallige variasjoner å velge mellom. Like viktig som fargen er det at gulvet har tydelig struktur med kvister, det er med på å gjøre gulvet vakkert og naturtro, sier hun.

  - Samtidig ser vi at den veldig rustikke stilen med overdreven bruk av kvister og sprekker nå er myknet litt opp. Uttrykket skal være litt mer «clean». 

  3 ting å tenke på når du velger laminatgulv

  Her er ekspertens beste råd til deg som skal legge nytt gulv:

  1. Ta et bærekraftig valg. Det er viktig at vi ikke bare tar gode valg for oss selv, men at vi er bevisste på produktet vi kjøpe. Velg derfor et laminatgulv som er svanemerket.
  2. Tenk kvalitet og holdbarhet. Klasse 32 vil være tilstrekkelig i de aller fleste rom og hjem, og tåler veldig mye.
  3. Vurder vanngaranti. Laminatgulv fra Pergo er svært slitesterke og motstandsdyktige mot riper, og kjøper du et laminatgulv med vanngaranti er du ekstra godt sikret. Da kan barn, voksne og dyr søle – og gulvet holder seg like fint! Alle Sensation laminatgulv fra Pergo leveres med 10 års vanngaranti.