🥩Live shopping tilbud med Obs Bygg og FCC🔥 – spar opptil 40% på en rekke griller og tilbehør! Sjekk her

  Fem grunner til å velge laminatgulv

  Fordelene med laminatgulv er mange. Ta en nærmere kikk her.

  Drømmegulvet tåler hverdagens påkjenninger, er enkelt å vedlikeholde, behagelig og lunt å gå på – og selvsagt  flott å se på. Lista er lang og laminatgulv innfrir på alle punkter. Her er fem grunner til hvorfor:

  1. Slitesterkt

  Laminatgulv tåler høy belastning. Det er også motstandsdyktig mot dyreklør og skarpe gjenstander, og egner seg derfor godt på utsatte steder som på kjøkkenet, i gangen og på barnerommet. Takket være det supersterke toppsjiktet med TitanX beskyttelse er laminatgulv fra Pergo svært slitesterkt, og har god motstand mot riper.

  Laminatgulvene kommer i to ulike klassifiseringer: I rom der det er lite slitasje på gulvet, slik som på soverommet, kan du gå for en lavere klassifisering. Da er det også rimeligere i pris. I trafikkerte rom, slik som i yttergangen, bør du velge den mest slitesterke varianten.

  Pergo_artikkelbilde4.png

  Pergo Visby Sensation 1-stav laminatgulv i utførelsen Farmhouse Oak er et svanemerket 1-stavs laminatgulv med en naturtro overflatestruktur med sprekkerog kvister. Foto: Pergo

  2. Naturtro

  Pergo laminatgulv kommer i mange fine og naturtro varianter. Gulvet har struktur, slik at du kan kjenne både kvist og sprekker. Og overflaten er matt, slik at følelsen av tre forsterkes.

  – Dagens fineste laminatgulv er nesten mer naturtro enn parkett, sier Pål Gravem Knutsen i Pergo. Med fire barn hjemme er han selv laminatentusiast.

  – Laminat har en helt annen ripebestandighet enn tregulv. Du får flotte gulv med struktur i overflaten og med en unik slitestyrke. 

  I tillegg kommer laminatgulv i mange design og klassifiseringer. Ifølge Knutsen kommer du stort sett alltid billigere fra det, enn om du velger parkett: – Du får veldig mye gulv for pengene, sier han entusiastisk.

  3. Vedlikeholdsfritt

  Laminatgulv er et tilnærmet vedlikeholdsfritt gulv, der du slipper alt av sliping, oljing og lakking. I Pergos Sensation-serie er overflaten dekket med en TitanX-overflate. Overflaten er 100 prosent forseglet, noe som gjør gulvet både ripe- og vannbestandig. 

  LES OGSÅ: Laminat eller parkett – finn ut hva som passer for deg 

  – Dette laminatgulvet tåler faktisk vannsøl og selges med ti års vanngaranti, sier Knutsen. Han anbefaler spesielt Sensation i alle rom som brukes ofte og som utsettes for slitasje, slik som i yttergang, kjøkken og stue.  

  4. Vannbestandig

  Med vannavvisende laminatgulv unngår du at vann, skitt og søle trekker ned i gulvet og misfarger det eller får flekker. Mange av Pergos gulv har AquaSafe som gir en forseglet overflate helt ned i fasen og forhindrer at vannet trenger ned i gulvet. Da holder alt sølet seg på overflaten og kan enkelt tørkes vekk. Husk at vannavvisende også betyr vin- og sausavvisende. Modern Plank i Sensation-serien kommer med AquaSafe og gir deg 10 års vanngaranti.


  Laminatgulv er svært vannbestandig. Foto: Pergo.

  Husk at på Obs Bygg får du lavest pris. Garantert! Les mer om vårt prisløfte 

  5. Lett å legge selv

  – Laminat er så enkelt å legge at de aller fleste klarer det fint selv, sier Knutsen.  

  Gulvet er veldig enkelt å legge med klikksystemet PerfectFold. Bordene klikkes lett sammen, og kan legges av de fleste selv.Det er også lett å ta opp plankene og erstatte dem ved behov.

  – Det er et typisk "gjør det selv"-gulv, sier Knutsen, og minner samtidig om viktigheten av å velge riktig underlag før gulvet legges: – Dette har Coop-butikkene godt utvalg av, og mye kunnskap om, forsikrer han.

  SE VIDEO

  Slik legger du laminatgulv

  Følg disse enkle trinnene for et vakkert og funksjonelt resultat.

  Slik får du et enda mer gjennomført resultat

  For et enda mer gjennomført og eksklusivt resultat kan du fargematche gulvlistene dine i samme farge som du har valgt på laminatgulvet ditt. Du finner et stort utvalg gulvlister fra Pergo her. For ekstra komfort kan du også legge gulvvarme under gulvet med Pergos QuickHeat-system.

  LES OGSÅ: Slik kan du montere varmefolie selv.

  3 ting å tenke på når du velger laminatgulv

  Her er ekspertens beste råd til deg som skal legge nytt gulv:

  1. Ta et bærekraftig valg. Det er viktig at vi ikke bare tar gode valg for oss selv, men at vi er bevisste på produktet vi kjøpe. Velg derfor et laminatgulv som er svanemerket.
  2. Tenk kvalitet og holdbarhet. Klasse 32 vil være tilstrekkelig i de aller fleste rom og hjem, og tåler veldig mye.
  3. Vurder vanngaranti. Laminatgulv fra Pergo er svært slitesterke og motstandsdyktige mot riper, og kjøper du et laminatgulv med vanngaranti er du ekstra godt sikret. Da kan barn, voksne og dyr søle – og gulvet holder seg like fint! Alle Sensation laminatgulv fra Pergo leveres med 15 års vanngaranti.

  Husk at på Obs Bygg får du lavest pris. Garantert! Les mer om vårt prisløfte