Så mye tåler høytrykkslaminat

  Er du opptatt av at gulvet ditt skal tåle hverdagens påkjenninger, uten at det skal gå på bekostning av komfort, utseende og pris? Da er det høytrykkslaminat som er tingen for deg. Men hva er egentlig hemmeligheten bak slitestyrken – og hvor mye tåler det?

  Det har vi rett og slett spurt Leif Kåre Hindersland om. Han er R&D Manager hos laminatgulvprodusenten BerryAlloc, og kan alt som er verdt å vite om laminat:

  – Hemmeligheten bak slitestyrken til laminatgulv er at gulvet har et toppsjikt av hardpresset fiber med et topplag av aluminumsoxid som tåler mye mer slitasje og slag enn et tradisjonelt tregulv. Våre BerryAlloc-gulv har tre ganger tykkere laminat enn det som er vanlig, og det har et slitasjesjikt som er det tøffeste man kan få i handelen, forklarer han.

  Nest hardeste etter diamant

  Alle som er velsignet med aktive barn eller dyr i husholdningen vet at det kan gå hardt utover underlaget. For denne målgruppen er det ikke tvil om hva slags gulv man skal velge, mener Leif Kåre Hindersland.

  – Om gulvet skal tåle litt aktiv bruk er laminat av BerryAlloc-kvalitet en velsignelse. Har hørt mange historier om folk som har kjøpt parkett til en langt høyere pris, som etter kort tid har fått mange merker og riper, og angrer bittert på at de ikke la laminat i stedet, forteller han.

  Og hemmeligheten bak ripebestandigheten?

  – Toppen av laminatet har et sjikt med noe vi kaller overlay. Denne består av Corundum. Dette er, etter diamant, det hardeste stoffet du kan få tak i. Det er mengden av partikler i overflaten som avgjør ripe- og slitasjestyrken. BerryAlloc er gulvtypen med mest corundum og har en slitasjestyrke som tilsier at det må utsettes for hele 8500 omdreininger med sandpapir før man er gjennom dekoren, forklarer han.

  berry_alloc_artikkelbilde.jpg

  SLITESTERKT OG NATURTRO: Laminatgulvene fra BerryAlloc tåler hverdagens påkjenninger uten at det går på bekostning av utseende.

  Tåler vann også

  Moderne laminatgulv tåler også fuktige påkjenninger.

  – Toppen i seg selv er vanntett. Når det kommer til skjøtene, vil disse kunne ta inn vann om de blir utsatt for veldig store mengder. Av de fem klagene på vann vi har fått inn de siste fem årene, har samtlige kommet som en følge av lekkasjer på kjøkkenet som har ført til store vannmengder, og det har alltid blitt dekket av normal forsikring, sier Hindersland.

  Når du kjøper laminatgulv fra BerryAlloc kan du være trygg på at det holder det det lover, derfor følger det alltid en livstidsgaranti med på kjøpet. Leif Kåre Hindersland forteller at det også er andre grunner enn holdbarhet og slitasje som gjør at stadig flere velger laminat.

  – Antall valg du har når det gjelder farger, tresorter og overflater overgår tilsvarende utvalg innen parkett. For oss i BerryAlloc virker det også som mange setter pris på å kunne velge gulv fra en norsk produsent – og at vi tar det grønne skiftet på alvor. Vi bruker allerede papirer i laminatet som er 100 prosent resirkulert, avslutter Leif Kåre Hindersland.

  5 gode grunner til å velge laminatgulv