Hvorfor velge vinylgulv?

  Vinylgulvet er et flott alternativ til både parkett, fliser og laminat – og det tåler langt mer enn du kanskje tror!

  Vinylgulvets praktiske egenskaper, kombinert med de mange valgmulighetene, gjør det til et moderne og funksjonelt gulv som mange etterspør.

   – Vinyl er et kjempegodt alternativ til både fliser, parkett og laminat. Det er gøy at man kan leke med farger og mønstre, og det åpner opp for å gi rommet et helt annet uttrykk, sier Kristin Bjørkavåg, interiørarkitekt MNIL og daglig leder i Paradis Interiørarkitekter. Hun forteller at hun stadig anbefaler vinylgulv til kundene sine.

  Vinylgulv tåler mye

  Vinylgulv blir ofte brukt i områder med stor slitasje, og kan legges som et alternativ til fliser i yttergangen eller på kjøkkenet.
   LITE VEDLIKEHOLD: Vinyl er enkelt å rengjøre, derfor er det slitesterke gulvet perfekt i gangen.

  – Vi bruker det også i stuer og soverom når kunder ønsker et mer lettstelt og mykere gulv enn parkett og laminat, sier interiørarkitekten, og legger til at hun mener vinyl er undervurdert som gulv i våtrom uten sluk.

  – Det er et helt supert materiale som også er vannbestandig. Når kunder er litt skeptiske, pleier jeg å fortelle dem at de slipper å rense og impregnere fuger, og at gulvet er mykt og lunt å gå på.

  Mange valgmuligheter

  Vinylgulv finnes i et utall av farger og stiler. Du kan få alt fra korte og lange planker som ser ut som autentisk tre, til gulv med mønster, ulike farger og med eller uten struktur.

  – Vinylen du velger kan være med på å gi en helhet til rommet i mye høyere grad enn om du legger et klassisk tregulv eller ensfargede fliser, sier Kristin Bjørkavåg.

  PARKETTIMITASJON: Nei, det er ikke tregulv – men vinylgulv med et naturtro tremønster. 

  Stille og komfortabelt med vinylgulv

  Et vinylgulv er både prisgunstig og varig, og krever lite vedlikehold.

  – Vinyl er et høykvalitetsprodukt med meget høy slitestyrke, sier Pål Gravem Knutsen i Pergo. Han forteller at vinylen de produserer er bygd opp av fire sjikt for å gjøre gulvet solid og ripebestandig, og legger til at alle gulvene deres er 100 prosent orto-ftalatfrie.

  LES MER om valg av riktig gulv her!

  TIL VILLBASSER: Barn elsker å leke på gulvet – og vinyl er både lunt og mykt å gå på.

  – Gulvet er laget for å tåle hverdagens utfordringer og er vesentlig stillere og mykere å gå på enn parkett og fliser. I tillegg oppfattes vinylgulv som veldig lunt. For eksempel på et barnerom er dette optimalt, og egentlig også i de fleste andre av husets rom.

  Enkelt å legge og vedlikeholde

  – Klikklåsen på vinylgulvene våre gjør at de er svært enkle å legge og det kreves ingen liming, noe som gjør at gulvet også er enkelt å fjerne senere, sier Knutsen. 

  Vinygulvet kan også legges i trapper – se hvordan i videoen under! 

  Vinylgulv fra Pergo tåler også solvarme, og rengjøringen av gulvet er lite krevende.

  Vinylen har nemlig et slitesjikt på toppen som gir gulvet økt bestandighet overfor merker, flekker og skitt. Det gjør også at det ikke trenger boning. Rengjøring gjøres enkelt med mikrofibermopp og syntetisk såpevann.

  BONUS: Lytt til spillelisten Slik legger du (danse)gulv av Obs Bygg på Spotify