Legge vinylgulv

Jevnt underlag

Akkurat som for andre gulv er det viktig at underlaget er jevnt når du legger vinylgulv. Et jevnt underlag sikrer at gulvet ligger fint – år etter år.

Fuger som er dypere enn 1 mm, i en lengde på 20 cm, må jevnes ut. Det samme gjelder ujevnheter større enn 2 mm over en lengde på 1 m.

Har du et ujevnt underlag anbefales det å legge et vinylunderlag først. I tillegg til å jevne ut underlaget er det både isolerende og lyddempende.


Akklimatiser i 48 timer

Vinylgulv må akklimatiseres før man begynner å legge det, akkurat som tregulv.

La gulvet ligge i emballasjen i 48 timer før du begynner å legge det. Da har det rukket å tilpasse seg til klimaet i rommet ditt. Gi dessuten vinylgulvet plass til å utvide seg ved å la det være et mellomrom på 2 mm mellom gulv og vegg. Du kan også enkelt kappe gulvet med en kappsag eller kniv.


Klikk gulvet sammen

Med et jevnt underlag og gulv som er akklimatisert, er du klar for å legge gulvet.

Med det enkle klikksystemet trengs hverken spiker eller lim. Du klikker ganske enkelt sammen bordene. Med Pergos patenterte system PerfectFold™ er det ikke vanskeligere enn å legge et puslespill.

Klikkfugen låser gulvet både vertikalt og horisontalt, og gir en unik stabilitet. Dessuten gjør klikksystemet at leggingen går enklere og raskere enn med noe annet vinylgulv på markedet. Når du hører klikket vet du at bordene sitter sammen.

Husk at vi alltid garanterer lavest pris! Les mer om prisløftet vårt.


19.08.2017 06.52.00