Dette er gulvtrendene for 2024

  Mange har innsett hvor viktig det er å kunne slappe av og hente seg inn hjemme. Derfor er det ikke overraskende at naturen fortsetter å være et viktig element i dagens interiørtrender.

  Vi tilbringer mye tid hjemme, og mange har innsett hvor viktig det er å kunne slappe av og hente seg inn der. Derfor er det ikke overraskende at naturen fortsetter å være et viktig element i dagens interiørtrender. Her får du gulvtrendene for 2024!

  Gulvet spiller en viktig rolle når det gjelder å skape en følelse av natur i hjemmet. Et gulv setter tonen for hele interiøret, enten det er moderne og stilrent eller rustikt og koselig. Og akkurat nå går gulvtrendene i to retninger: en ekstra lys skandinavisk fargeskala og en ekstra mørk, mer internasjonal og fyldig fargeskala.

  Pergo Otra vinylgulv_Modern Grey Oak.png

  Pergo Otra vinylgulv. Her i utførelsen Modern Grey Oak.

  Ekstra lyse mattlakkerte gulv i eik, ask og furu er svært populære og kombineres gjerne med grått og beige på veggene og naturmaterialer som lin, ull og bomull i resten av interiøret. Her ser vi også at man kan kontrastere det lyse gulvet med mørkere treverk på møbler eller interiørdetaljer i svart.

  Den mørkere trenden er stor i Europa, men har også vunnet terreng her i Skandinavia. Her ser vi gjerne at det samme mørke treverket som er valgt til gulvet også brukes på veggene, ved å dekke dem med matchende paneler. Mørklakkerte og svarte eikegulv er på vei inn, og en stor sprudler er valnøttgulv.

  Pergo laminat.jpg

  Pergo Trondheim laminatgulv i utførelsen Browned Oak og Light Grey Oak.

  Og her er en ny vri. I takt med at vi ønsker å forbruke mer bærekraftig, ser vi at alternative materialer til mer uvanlige eller ømfintlige tresorter er på fremmarsj. I stedet for å kjøpe et valnøttgulv, som er vanskelig å produsere og få til en jevn fargeintensitet, ser folk på gulv i andre materialer, for eksempel laminat. Et laminatgulv kan designes i akkurat den valnøttfargen og det mønsteret du ønsker, og beholder fargeintensiteten gjennom årene. Et laminatgulv av god kvalitet er dessuten ripe- og vannavstøtende.

  Les også: Bekymringsfritt laminatgulv til alle rom

  Pergo gulv.png

  Og så har vi den stadig mer populære gulvtrenden med fiskebensmønster. Fiskebensparkett føles som en klassiker som har fått et skikkelig løft. Den kan være lys eller mørk, men akkurat nå er det mer generøse formater som gjelder.

  Pergo fiskeben.jpg