🥩Live shopping tilbud med Obs Bygg og FCC🔥 – spar opptil 40% på en rekke griller og tilbehør! Sjekk her

  Hagemøblene som gir den gode stuefølelsen

  Ikke nøy deg med å sette opp et par klappstoler i solveggen når du skal ta i bruk uteplassen etter vinterdvalen. Velger du de riktige hagemøblene er det som å få en ekstra stue!

  Når vi flytter mesteparten av aktiviteten vår utendørs, smelter livet ute og inne mer eller mindre sammen. Stilrene og fleksible utemøbler gjør at uterommet blir en integrert del av resten av boligen, uten at det krever for mye arbeid.

  På jakt etter noe nytt? Slik velger du riktige hagemøbler til spiseplassen.

  Lill-Karin Øveren er innkjøper i Obs Bygg og har flere gode råd til hvordan du enkelt kan skape et ekstra oppholdsrom, like behagelig som det du har inne.

  Innred sommerstuen med komfortable hagemøbler i den stilen du selv ønsker og har plass til. Pynt opp med trendy grønne planter, krukker og vaser, myke pledd og pynteputer i friske farger. Dette gir liv til utestua og alt ligger til rette for å nyte det gode livet utendørs, råder Lill-Karin.

  HJØRNEGRUPPE SANDØYA artikkelbilde.jpgSandøya hjørnegruppe

  Sofaen som det sosiale samlingspunktet

  Sofaen er som regel det viktigste møbelet i stua og det gjelder også utendørs. Det er der vi samler hele familien til kaffeslabberas, og det er der vi faller til ro med en god bok eller TV-serie om kvelden.

  En romslig hjørnesofa med behagelig setedybde og gode puter som gjør at du sitter godt, er det perfekte utgangspunktet for å skape en sosial samlingsplass utendørs.

  En deilig loungefølelse får du også definitivt av Røst sofagruppe. Her kan du lene deg tilbake i gode deilige puter som i tillegg til å være fine, er vanntette og kan være ute selv om regnværet skulle slå til.

  Liten plass? Her er de smarteste løsningene til balkongen.

  RECLINERSETT HOLMEN ALUMINIUM artikkelbilde.jpg
  Holmen reclinersett

  Synk ned i godstolen

  For noen er dagens høydepunkt å trekke seg litt tilbake, smøre på solkrem og legge seg godt til rette i sola, kanskje med en god bok og musikk på øret. Med en behagelig solseng eller myk lenestol med puff finner du raskt din nye favorittplass.

  – De aller beste lenestolene til utestua er minst like gode som stressless'n du har inne foran tv-en. Det er store, deilige stoler med puter som du virkelig synker ned i. Her kan du legge ryggen tilbake, putte bena på puffen og forsvinne inn i din egen verden. Den eneste ulempen er at du nesten ikke vil reise deg opp igjen, smiler Lill-Karin.

  Enten du liker den klassiske lenestolen i kunstrotting, eller går for de nye variantene som kommer i aluminium, er komforten like god og behagelig. Det aller viktigste er at putene er tykke og har et solid stoff. Noen lenestoler kommer også med reclinerfunksjon, og velger du dette, kan det for være at du blir sittende helt til solen går ned.

  Ta ekstra godt vare på putene i en fin og praktisk putekasse!

  Les også: 7 tips til en perfekt utestue

  Detaljene som skaper uterommet

  Komfortable hagemøbler er selvsagt viktig for å få skape den behagelige stuefølelsen ute, men det finnes også flere andre virkemidler du kan ta i bruk. Planter kan for eksempel være med på å bygge et frodig og avslappende utemiljø, og da er det ikke bare balkongkasser eller blomsterbed det er snakk om.

  Dyrking er i vinden som aldri før! La det virkelig bugne av urter, stauder og blomster som du dyrker frem selv. Hva er vel mer tidfredsstillende enn synet av egendyrkende planter der du sitter i godstolen din og ser deg rundt? Du kan til og med ta med deg potteplantene ut. Spesielt de store, palmelignende plantene kan trekke tankene sørover til varmere strøk og skape litt tropisk stemning.

  Tekstiler bidrar til å gi uterommet en lun og god romfølelse. Gå amok med puter, tepper og florlette gardiner – akkurat som du gjør inne. Det myker opp og setter en fin ramme. Og for ekstra god stemning kan du henge opp lyslenker. Heng de langs veggene i paviljongen, ute i trærne eller der hvor det finnes mulighet for at de kan henge og skinne. Det er både praktisk og pent å se på.

  Hvis du trenger litt beskyttelse mot elementene, kan en enkel levegg i tekstil være tingen. Den beskytter mot vind, er med på å definere uterommet og hindrer innsyn når det er ønskelig. Og en stor parasoll kan gi ønsket solbeskyttelse på sommerens aller fineste dager.

  levegg artikkelbilde.jpg
  En levegg skaper følelse og rom ute.

  Velg vedlikeholdsfrie hagemøbler

  Det kan være så stor eller liten forskjell på inne og ute som du selv ønsker, og som du skjønner er egentlig ingen regler for hva du kan og ikke kan bruke til å skape din egen drømmestue utendørs.

  For å være sikker på at den gode følelsen kan vare så lenge som mulig er det lurest å velge møbler som tåler vær og vind. Velger du i tillegg møbler som er vedlikeholdsfrie kan du bruke all tiden på å bare nyte det gode livet ute.