Slik bygger du en putekasse

  Når du lager putekassen din selv, er det helt opp til deg å bestemme hvor stor den skal være. Det gir dessuten stor mestringsfølelse å ha snekret den på egen hånd! 

  Aller først: Hva slags materiale skal du bygge putekassen din i? Velg trykkimpregnert trevirke, så slipper du å tenke på at den råtner. Du kan også lage putekassen i mer eksklusive materialer, for eksempel royalimpregnert tre eller bambusfiber. 

  Slik bygger du putekassen

  I denne guiden tar vi utgangspunkt i en putekasse som er 120 cm lang, 60 cm bred og 57 cm høy. Putekassen har flatt lokk, og den er bygget i trykkimpregnerte terrassebord.

  Det første du gjør er å lage to firkanter som måler 60 x 57 cm. Dimensjonen på bordene er 48 x 48 mm. Dette er endegavlene på putekassa. Du skal skråskjære alle hjørnene i 45 graders vinkel. Så skal du forbore og skru dem sammen med terrasseskruer. Pass på at endegavlene er like store.

  🛠️TIPS: Disse 5 verktøyene klarer du deg ikke uten! 🛠️

  Så kapper du fire lekter som er 110 cm lange. Disse fester du til hvert hjørne av endegavlene. Husk å forbore slik at det ikke sprekker. Du har nå laget rammen til putekassen din. Så lager du bunnen av terrassebord som er 9,5 cm brede. Legg dem i kortretningen, så unngår du svikt.  

  TIPS! 6 smarte oppbevaringstips til hagen 👍

  Så kler du hele kassa med terrassebord. Vi har altså valgt terrassebord som er er 9,5 cm brede. Da får du plass til seks bord i høyden. Husk å forbore og bruk galvaniserte skruer.

  Når du har kledd hele kassa, skrur du fast to terrassebord i hvert hjørne. Da skjuler du både hjørner og skruehull.

  Lag lokk på putekassa

  Du har nå laget en flott putekasse, men den har ikke lokk. Det lager du slik:

  Skråskjær to terrassebord i 45 graders vinkel slik at de på det lengste er 124 cm, og to som er 66,5 cm på det lengste. Disse skrur du sammen til en firkant. Husk å forbore.

  Deretter kapper du til fem terrassebord slik at de passer inn i firkanten, altså 105 centimeter lange. Skru disse sammen fra undersiden med tre terrassebord. Ett i midten, og ett på hver side, men husk å ikke feste dem helt ytterst noen steder – da får du nemlig ikke igjen lokket. 

  Så setter du på hengsler, og da har du fortjent en hvil!

  🏡LYST PÅ ET PROSJEKT TIL? Slik bygger du utebod på en helg! 
  🏡HER ER FORDELENE: Utebod gir deg et ekstra rom i hagen

  Visste du at Obs Bygg alltid skal være billigst og best på pris? Les mer om vårt prisløfte her!

  Denne putekassa har Linda Bjerrang laget selv – les mer på bloggen Eventyret ved bekken. Den ligner på vår, men er bygget i litt andre materialer. 

  3 smarte tips:

  • Husk å finregne på dimensjonene slik at antallet bord går opp. Da slipper du å kløyve noen bord.  

  • Alle skruehull må forbores.

  • Det går ikke med så mange meter materialer, så du kan gjerne flotte deg litt med materialvalgene.