LIVE SHOPPING TILBUD: Opptil 40% på robot- gressklippere og vindusvasker og mye mer!  Se utvalget her

  Slik bygger du en putekasse

  Her får du oppskriften på hvordan du snekrer en praktisk og pen putekasse!

  Når du lager putekassen din selv, er det helt opp til deg å bestemme hvor stor den skal være. Det gir dessuten stor mestringsfølelse å ha snekret den på egen hånd! 

  Aller først: Hva slags materiale skal du bygge putekassen din i? Velg trykkimpregnert trevirke, så slipper du å tenke på at den råtner. Du kan også lage putekassen i mer eksklusive materialer, for eksempel royalimpregnert tre eller bambusfiber. 

  Slik bygger du putekassen

  I denne guiden tar vi utgangspunkt i en putekasse som er 120 cm lang, 60 cm bred og 57 cm høy. Putekassen har flatt lokk, og den er bygget i trykkimpregnerte terrassebord.

  Det første du gjør er å lage to firkanter som måler 60 x 57 cm. Dimensjonen på bordene er 48 x 48 mm. Dette er endegavlene på putekassa. Du skal skråskjære alle hjørnene i 45 graders vinkel. Så skal du forbore og skru dem sammen med terrasseskruer. Pass på at endegavlene er like store.

  🛠️TIPS: Disse 5 verktøyene klarer du deg ikke uten! 🛠️

  Så kapper du fire lekter som er 110 cm lange. Disse fester du til hvert hjørne av endegavlene. Husk å forbore slik at det ikke sprekker. Du har nå laget rammen til putekassen din. Så lager du bunnen av terrassebord som er 9,5 cm brede. Legg dem i kortretningen, så unngår du svikt.  

  TIPS! 6 smarte oppbevaringstips til hagen 👍

  Så kler du hele kassa med terrassebord. Vi har altså valgt terrassebord som er er 9,5 cm brede. Da får du plass til seks bord i høyden. Husk å forbore og bruk galvaniserte skruer.

  Når du har kledd hele kassa, skrur du fast to terrassebord i hvert hjørne. Da skjuler du både hjørner og skruehull.

  Lag lokk på putekassa

  Du har nå laget en flott putekasse, men den har ikke lokk. Det lager du slik:

  Skråskjær to terrassebord i 45 graders vinkel slik at de på det lengste er 124 cm, og to som er 66,5 cm på det lengste. Disse skrur du sammen til en firkant. Husk å forbore.

  Deretter kapper du til fem terrassebord slik at de passer inn i firkanten, altså 105 centimeter lange. Skru disse sammen fra undersiden med tre terrassebord. Ett i midten, og ett på hver side, men husk å ikke feste dem helt ytterst noen steder – da får du nemlig ikke igjen lokket. 

  Så setter du på hengsler, og da har du fortjent en hvil!

  🏡LYST PÅ ET PROSJEKT TIL? Slik bygger du utebod på en helg! 
  🏡HER ER FORDELENE: Utebod gir deg et ekstra rom i hagen

  Visste du at Obs Bygg alltid skal være billigst og best på pris? Les mer om vårt prisløfte her!

  Denne putekassa har Linda Bjerrang laget selv – les mer på bloggen Eventyret ved bekken. Den ligner på vår, men er bygget i litt andre materialer. 

  3 smarte tips:

  • Husk å finregne på dimensjonene slik at antallet bord går opp. Da slipper du å kløyve noen bord.  

  • Alle skruehull må forbores.

  • Det går ikke med så mange meter materialer, så du kan gjerne flotte deg litt med materialvalgene.