5 verktøy du trenger – og de deler batteri

  Få verktøyspesialistens beste tips til hvilke verktøy du bør satse på til små og store prosjekter i huset.

  Godt verktøy gjør jobben raskere, det er det ingen tvil om. Har du planer om å pusse opp, bør du derfor sørge for å ha et bredt utvalg av kvalitetsverktøy for hånden.

  Verktøyspesialist i Bosch, Kjetil Holestøl Olsen, har mer enn 15 års erfaring som tømrer. Her er hans fem beste tips til hvilke verktøy alle hobbysnekkere burde ha:

  – En god drill er et must. Drillen kan brukes til alt fra å henge opp bilder til å skru sammen møbler og planker. Skal du i gang med å rive ned vegger, trenger du en bajonettsag. En bajonettsag kutter ikke pent, men den er effektiv. Til mer presist skjærearbeid, som skjæring av planker og panelplater, er håndsirkelsaga fin, sier han.

  For mindre gjør-det-selv prosjekter, som kapping av lister og finpuss av småmøbler, trenger du en multikutter. Olsen liker å kalle den for «problemløseren».

  – Multikutteren er enkelt og greit helt unnværlig. Ved å sette på en slipeplate med sandpapir, kan den for eksempel brukes til å pusse ned tremøbler og vinduskarmer før maling.

   Sist, men ikke minst, bør du ha en vinkelsliper.

   – Vinkelsliperen kan kappe alt fra stål og metall, til fliser. Den kan også slipe, om du setter på en slipekopp.

  Bosch håndholdt verktøy.jpg

  Sats på håndholdt verktøy

  Olsen anbefaler å satse på håndholdte og batteridrevne maskiner som kan bruke samme batteripakke. Det vil gi deg flere fordeler.

  – Ikke bare unngår du lange og upraktiske ledninger, du slipper også å holde styr på flere ulike batterier og ladere. Med et praktisk og godt verktøy vil du garantert trives bedre med den jobben du gjør, mener han.

  LES OGSÅ: Slik unngår du rot i verktøyet ditt.

  Et system for alt

  For å gjøre jobben enklest mulig for forbrukeren, har Bosch utviklet serien Power for ALL. Power for ALL er et fleksibelt batterisystem som passer til alle Bosch-maskiner i samme spenningsklasse. Ett batteri og én lader er altså alt du trenger for å ta i bruk hele systemet, noe som sparer deg for både tid og penger.

  – Å kunne bruke samme batteri til alt vil definitivt gi deg en økonomisk besparelse. Før fulgte det med et eget batteri til hvert enkelt produkt, men slik er det ikke nødvendigvis lenger. Nå har batteriene blitt så gode at man kan bruke det samme batteriet – om og om igjen – til flere ulike maskiner i samme serie, sier Olsen. 

  ER DU opptatt av å spare penger? Les mer om prisløftet til Obs Bygg her!

  Forleng batteritiden

  Så hva med batterikapasiteten? Hvor lenge bør et batteri vare før det må lades?

  Bosch sag.jpg

  – Det kommer helt an på bruken. Tyngre og større jobber krever naturligvis mer av batteriet enn lettere arbeid. De batteridrevne maskinene fra Bosch er utstyrt med noe som heter Syneon Chip, som skal forlenge batterikapasiteten ved å regulere effektforholdet av strøm og spenning i motoren, forteller Olsen.

  Ifølge Bosch har tester fra et uavhengig laboratorium vist at Bosch PSR 18 LI-2 drill med Syneon Chip kan bore 37 prosent mer på én batteriladning enn sammenlignbare maskiner av andre merker.

  (Kilde: www.bosch-do-it-com)

  BONUS: Lytt til spillelisten Tung rock om godt verktøy er halve jobben av Obs Bygg på Spotify