Aldri mer rot i verktøyet

  Spikere, hammer, sag, hageredskaper, vater … Alt i samme verktøykasse. Når du trenger et redskap må du først bruke ti minutter på å endevende kassen for å finne det du skal ha. Kjenner du deg igjen?

  Mange har for mye verktøy i forhold til plassen de har til rådighet for oppbevaring. Dette ender ofte i en evig rotete verktøykasse som er umulig å finne frem i. Drømmer du også om å få stålkontroll på verktøyet ditt? Da bør du lese ekspertens tips her.  

  – Nøkkelen er å få tingene opp i høyden. Opphengskroker til å henge i taket er veldig populært. Gulvplassen blir ofte fylt opp kjapt, så ved å utnytte vegger og tak er mye av jobben gjort.  

  Det sier kategorisjef for Coop verktøy og jernvare, Richard Andersen. I tillegg til opphengskroker avslører han hva bestselgeren er når det kommer til organisering av verktøy.

  – Vi selger utrolig mange stålreoler. Her snakker vi to meter høye reoler med solide hyller av rustfritt stål. Slike tåler mye, og er ypperlig til å plassere tunge kasser og andre verktøyskrin i. De bygger også i høyden, noe som vil spare deg for masse plass, sier han og understreker: – I tillegg er de robuste nok til å tåle fuktighet, så du kan uten problem ha stålreolen i et rom som er råere enn inne i huset ditt, som for eksempel i kjelleren eller i garasjen.

  Vi i Obs Bygg lover kundene våre å alltid være best på pris. Les mer om vårt prisløfte her!

   

  Få verktøyet opp 

  Andersen peker på flere smarte løsninger som utnytter høyden best mulig.  

  – Skinner til å henge i taket er også smart. På den måten får du hengt opp større redskaper som elektroniske hagesakser, eller langrennsski, for den saks skyld. I disse skinnene kan du også henge flere kroker hvis du ønsker det, sier han og legger til: 

  – Uansett hva du gjør, å utnytte takplassen er alltid smart for å ha god orden på verktøyet. Da ser du også lettere hva du har.  

  Takfester er genialt for å få bedre plass, men ikke glem å bruke veggen også. 

  – Heng opp alle slags håndredskaper på veggen. Det finnes en rekke forskjellige tavler med mange kroker. På den måten får du hengt opp hammer, sag, tang og skrujern og får full oversikt over hva du har. Det verste er om du ikke finner redskapene du trenger fordi de ligger bortgjemt under andre verktøy, sier han. 

   

   

  Trill verktøyet frem

  Hjul er også praktisk for deg som vil ha orden i verktøyet.  

  – Mange verktøy er tunge å løfte med seg hit og dit. Hvis du samler alt i en og samme kasse med hjul, kan du enkelt trille med deg alt du trenger. For eksempel er det genialt å samle redskapene du trenger til bildekkskift i en kasse som du enkelt kan trille ut til bilen, anbefaler Andersen.  

  Siden mange verktøy er ladbare, anbefaler Andersen å lage en ladestasjon. 

  – Ha ett område der du samler alle de ladbare verktøyene sammen med laderne sine på ett sted i rommet. Da unngår du rot og kaos i ledninger.  

   

  Oppbevaring av verktøy om vinteren 

  Så hvordan bør man oppbevare sommerens hageredskaper gjennom vinteren?

  – Bruk skinnene i taket til å henge opp de mellomstore hageredskapene. Fest dem godt, så de ikke faller ned. De større redskapene som gressklipper og plentraktor kan du fint oppbevare utendørs under en presenning gjennom høsten og vinteren.

   Hvis du virkelig drømmer om orden i verktøyet kan du gå så langt som å kjøpe din egen lille bod du kan sette i hagen.  

   – Nye forskrifter gjør at små boder i dag kan settes opp ute i hagen uten problemer, sier Andersen.  

   

  Slik holder du orden i verktøyet: 

  TAKET: Utnyttelse av plass er nøkkelen. Heng opp kroker og skinner i taket for å unngå at store redskaper tar opp gulvplass. 

  VEGGEN: Invester i veggtavler du kan henge verktøy i. Maks oversikt!  

  HJUL: Gå for kasser og vogner med hjul på slik at du enkelt kan samle og ta med deg tungt utstyr på samme plass. 

  LADESTASJON: Unngå ledningkaos. Ha en ladestasjon der du samler alle batteridrevne verktøy.