Velg riktige spisemøbler

Utesesongen er rett rundt hjørnet og med det følger gjerne innkjøp og oppdateringer på hagemøbel-fronten. Sesonger, trender og ikke minst personlig stil varierer, derfor kan det ofte være vanskelig å vite hva man bør investere i.

– Den beste måten å sikre et tidløst og sikkert valg av spiseplass, er å gå for et fast bord og heller variere stolene, tipser innkjøper Lill-Karin Goplerud Øveren i Obs Bygg.

Hennes beste råd er å velge et nøytralt bord som base, og så variere med stoler som passer til både personlig stil, trend og lommebok. Stolene kan endre hele uttrykket og varieres etter sesong. I år er det tøffe stoler i plast/aluminum veldig populært – gjerne med lav rygg og selvsagt god sittekomfort.

Liten plass? Her finner du tipsene til løsningene for balkongen.

 cannes spisestol og rav spisebord.jpg

Rav spisebord og Cannes spisestoler

Sesongens nyheter

Og i årets sortiment ligger det nettopp til rette for at man skal kunne mikse og matche.

Trendbildet viser at det mye plast og aluminium i år, i tillegg til kunstrotting. Fordelen med sistnevnte er at en bordtopp i kunstrotting er helt vedlikeholdsfri. Vi ser også at det er mer farger enn tidligere, selv om naturfarger og sort fremdeles er gjeldende. 

I tillegg til stoler med lav rygg, kommer puter med allværstoff for fullt. Allværstoffet er vannavstøtende og gjør at putene ikke blir gjennomgvåte og tørker hurtig. Det gjør at du slipper å ta inn putene her gang det regner. 

Når det kommer til bord, er det mange som går for et nøytralt bord som kan passe til alle typer stoler. Det gjør at det er enkelt å sette sammen en spiseplass akkurat slik man ønsker selv – enten det er stoler du kan jutere i ryggen eller trendy plaststoler.

 Psst! Her er 7 tips til en vårklar hage.

 

amsterdam spisebord.jpg

Amsterdam stol og bord

Nyttige tips før du velger hagemøbler

Men hvordan velger man?

Det er noen ting som bør opp til vurdering, blant annet hva man har plass til. Og hva er formålet med uteplassen?

Det er viktig å ta stilling til om spisemøblene ute vil bli brukt av en stor familie eller om du ofte har gjester. Da bør du absolutt vurdere å investere i et uttrekksbord hvor det er plass til mange. I tillegg er det smart å alltid ha noen ekstra stablestoler tilgjengelig, som lett kan tas frem ved slike anledninger.

Ulike møbler tjener til ulike formål, men er poenget å kunne sitte lenge utover kvelden, bør komfort absolutt stå i høysetet.

Én ting er størrelse, men materiale er også avgjørende.

Har du mye tid til vedlikehold av hagemøblene dine eller trenger du noe som ikke må vedlikeholdes?

– Vi bruker stort sett aluminium på alle våre møbler og rammer – fordi det er vedlikeholdsfritt, sier Øveren.

Viktige spørsmål

Still deg selv disse spørsmålene før du går til innkjøp av nye hagemøbler:

  • Hva er formålet med uteplassen? Skal det spises lange middager eller raske måltider? Skal det nytes, slappes av, soles, sittes lenge?
  • Hva har jeg plass til?
  • Hvor mange personer må jeg ha plass til om gangen?
  • Ønsker jeg å drive med vedlikehold eller behøver jeg noe som «fikser seg selv»?