🥩Live shopping tilbud med Obs Bygg og FCC🔥 – spar opptil 40% på en rekke griller og tilbehør! Sjekk her

  Velg riktige spisemøbler

  Hva bør du tenke på og hvilke materialer er best? Her er de beste tipsene og inspirasjonen til hvordan velge riktige hagemøbler.

  Utesesongen er rett rundt hjørnet og med det følger gjerne innkjøp og oppdateringer på hagemøbel-fronten. Sesonger, trender og ikke minst personlig stil varierer, derfor kan det ofte være vanskelig å vite hva man bør investere i.

  – Den beste måten å sikre et tidløst og sikkert valg av spiseplass, er å gå for et fast bord og heller variere stolene, tipser innkjøper Lill-Karin Goplerud Øveren i Obs Bygg.

  Hennes beste råd er å velge et nøytralt bord som base, og så variere med stoler som passer til både personlig stil, trend og lommebok. Stolene kan endre hele uttrykket og varieres etter sesong. I år er det tøffe stoler i plast/aluminum veldig populært – gjerne med lav rygg og selvsagt god sittekomfort.

  Liten plass? Her finner du tipsene til løsningene for balkongen. 

  hoved_1232424_202209130030.jpgRav spisebord.

  Sesongens nyheter

  Og i årets sortiment ligger det nettopp til rette for at man skal kunne mikse og matche.

  Trendbildet viser at det mye plast og aluminium i år, i tillegg til at det fortsatt er noe kunstrotting. Det er mye mer farger enn tidligere, selv om naturfarger og sort fremdeles er gjeldende. Det går også mot lavere seterygger på stoler enn tidligere.

  Hos oss vil dere finne fantastisk flotte plaststoler med en super sittekomfort. Og her kan du boltre deg i forskjellige design og mange flotte, sommerlige farger. Ta i bruk kreativiteten for å få en koselig spisegruppe, anbefaler Øveren.

  Vi har en mengde flotte stoler å velge mellom, så det bør ikke være vanskelig å finne noe til enhver smak. Sjekk ut den flotte BJØRVIKA-stolen som finnes i herlige farger. VIKA-stolen som kan stables er et hot tips som stol til spisebordet eller som ekstra stoler ved siden av. HUSØY-stolen er pen med aluminiumsramme og kunstrotting i setet.

  Når det kommer til bord, er det mange som går for et nøytralt bord som kan passe til alle typer stoler. Det gjør at det er enkelt å sette sammen en spiseplass akkurat slik man ønsker selv – enten det er stoler du kan justere i ryggen eller trendy plaststoler. 

  – Trendene viser også at runde bord blir mer attraktivt, da mange har fått øynene opp for hvor hyggelig det er å sitte slik at alle kan prate med alle og bordplasseringen blir mer intim, tipser Øveren.

  – Fargemessig ser vi mer natur og lysere bordplater. Sjekk våre fantastisk flotte LYNGØR-bord som kommer i tre størrelser og er vedlikeholdsfrie. Sort holder seg alltid som en tidløs farge, og dette er selvfølgelig i vårt sortiment også, sier hun.

   Psst! Her er 7 tips til en vårklar hage.

  7071189152333 Nyheim bord + Amsterdam Stol-05853x (3) x.jpgAmsterdam stol og Nyheim bord.

  Nyttige tips før du velger hagemøbler

  Men hvordan velger man?

  Det er noen ting som bør opp til vurdering, blant annet hva man har plass til. Og hva er formålet med uteplassen?

  Det er viktig å ta stilling til om spisemøblene ute vil bli brukt av en stor familie eller om du ofte har gjester. Da bør du absolutt vurdere å investere i et uttrekksbord hvor det er plass til mange. I tillegg er det smart å alltid ha noen ekstra stablestoler tilgjengelig, som lett kan tas frem ved slike anledninger.

  Ulike møbler tjener til ulike formål, men er poenget å kunne sitte lenge utover kvelden, bør komfort absolutt stå i høysetet.

  Én ting er størrelse, men materiale er også avgjørende.

  Har du mye tid til vedlikehold av hagemøblene dine eller trenger du noe som ikke må vedlikeholdes?

  – Vi bruker stort sett aluminium på alle våre møbler og rammer – fordi det er vedlikeholdsfritt, sier Øveren.

  Viktige spørsmål

  Still deg selv disse spørsmålene før du går til innkjøp av nye hagemøbler:

  • Hva er formålet med uteplassen? Skal det spises lange middager eller raske måltider? Skal det nytes, slappes av, soles, sittes lenge?
  • Hva har jeg plass til?
  • Hvor mange personer må jeg ha plass til om gangen?
  • Ønsker jeg å drive med vedlikehold eller behøver jeg noe som «fikser seg selv»?