4 tips som får uteplassen vårklar

  Med disse tipsene blir uteplassen vårklar på et blunk!

  Det er endelig vår og mange gleder seg til å endelig bruke uteplassen igjen etter en lang vinter. Med disse rådene er du straks i mål med å skape en koselig uteplass, klar for sene kvelder med familie og venner.

  1. Frisk opp uteplassen

  Løv, grus, rusk og rask gjør at uteplassen fort ser rotete og ukoselig ut. Når våren melder sin ankomst er det på tide å rydde opp! Investerer du i en feiemaskin får du jobben gjort raskt og effektivt.

  En feiemaskin er et ypperlig valg for deg som ønsker å spare tid, og som skal rengjøre områder som er 30 m² eller mer.

  – Faktisk får du gjort jobben hele fem gangere raskere enn om du skulle brukt en feiekost, sier Geir-Inge Hanssen i Kärcher.

  Han forteller at feiemaskinen raskt fjerner grus, løv, sand og mindre gjenstander. Alt samles opp i den tilhørende feiebeholderen som har en beholderkapasitet på opptil 16 liter.

  – Når beholderen er full kan den enkelt tas ut og tømmes, sier Hanssen, og legger til at feiemaskinen er enkel å bruke, og egner seg for både oppkjørselen, gårdsplassen eller på heller.

  2. Rengjør terrassen

  Når uteplassen er rengjort, er det terrassen eller plattingen som står for tur. For å få det skinnende rent og klart for våren bør du vurdere en terrassevasker. Da kommer du enkelt til i hjørner og kanter, og får en grundig og sprutfri rengjøring.

  – Men en terrassevasker får du optimal og skånsom rengjøring av store overflater. Det er mye enklere enn om du skulle brukt en vanlig vannslange, forteller Geir-Inge Hanssen.

  3. Klargjør hagemøblene

  Uansett hva slags type hagemøbler du har, bør du alltid starte med å vaske dem. Brukt mildt såpevann og en hageslange, så får du spylt av skitt og smuss før du behandler dem videre.

  Har du hagemøbler i tre, er neste steg å male, olje eller beise dem. Slip gjerne utemøblene lett med sandpapir, før du påfører behandlingen. Da sikrer du at det blir et bedre resultat. Er hagemøblene dine derimot trykkimpregnerte og uten overflatebehandling, er det først og fremst en god vask som skal til.

  Har du hagemøbler i plast, blir de som nye igjen med en lett vask med zalo og vann, før du polerer dem med båtpolish. Hagemøbler i stål eller jern må tørkes godt etter vask for å unngå at de ruster. Er uhellet ute kan du forsøke å pusse lett med stålull, og deretter forsegle området med for eksempel en blank neglelakk.

  4. Sett farge på tilværelsen

  Med en ren og ryddig uteplass, en klargjort terrasse eller platting, og rengjorte hagemøbler, kommer du til virkelig morsomme: å sette ditt personlige preg på uteområdet!

  En koselig uteplass er nemlig ikke komplett uten grønne planter og fargerike blomster. Du får enkelt grønne vibber på terrassen eller uteplassen ved å sette frem noen fine blomster og noen grønne planter i potter.

  Husk at Obs BYGG har prisløfte, slik at du alltid kan være sikker på at du får den beste prisen – på både planter og alt annet.

  Ikke glem at maling er den enkleste og raskeste veien til fornyelse. Hva med å spraylakkere de gamle pottene dine eller male hagemøblene i en sprek farge? Sammen med noen lyslenker, fargerike puter og et lammeskinnspledd, har du sikret en hyggelig atmosfære som inviterer til utekos.