6 gode tips til deg som skal bygge terrasse

  Alle drømmer om å bygge en stor og solid terrasse med lang levetid. Men ikke alle er klar over at nytteverdien til terrassen med enkle grep kan dobles. Ved å følge disse rådene, sikrer du god valuta for pengene og får dobbelt igjen for tiden og innsatsen du legger ned.

  Alle drømmer om å bygge en stor og solid terrasse med lang levetid. Men ikke alle er klar over at nytteverdien til terrassen med enkle grep kan dobles. Ved å følge disse rådene, sikrer du god valuta for pengene og får dobbelt igjen for tiden og innsatsen du legger ned.

  1. Tenk stort og helhetlig

  Når du skal bygge terrasse, ønsker du deg selvsagt en solid terrasse med lang levetid. Utsikt, solforhold og innsyn fra naboer er andre faktorer som naturlig dukker opp, og som er viktig når du planlegger en ny uteplass på eiendommen. Ved å tenke helhetlig kan du utnytte det bebygde arealet maksimalt.  Vi tenker her spesielt på området under terrassen. I stedet for å bygge en terrasse hvor regnvann drypper gjennom terrassegulvet, kan du montere et dreneringssystem som leder vannet bort og ned i takrenne. Dermed får du dobbel utnyttelse av den nye terrassen!  TIL-TAK dreneringssystem for terrassegulv gir deg muligheter du ikke har drømt om tidligere!

  2. Vurder hvordan du kan utnytte bebygget areal på tomten bedre

  Terrassen er allerede byggesøkt og godkjent. Arealet på tomten er allerede utnyttet. Utnyttelsesarealet kan med enkle grep dobles ved å gjøre terrassegulvet om til et tak over hva du måtte ønske å utnytte plassen til. En stor terrasse har kanskje plass til både carport og bodplass under? Hva med å bygge et tørt og hyggelig inngangsparti med spotlights i taket? Eller drømmer du kanskje om enda en flott uteplass hvor puter og tepper kan stå beskyttet for vær og vind? Mulighetene er mange, og valget er ditt.

  Bygge terrasse artikkelbilde.jpg

  3. Tilrettelegg for en tett løsning, selv om du ikke har råd eller ser nytteverdi når du bygger; -bruk grunnmurspapp på bjelkelaget

  Dersom du ønsker å utsette planene for arealet under terrassegulvet til et senere tidspunkt etter at terrassen er bygget, lønner det seg å legge TIL-TAK grunnmurspapp på bjelkene og i overgangen mot husveggen. Prøv å hold bjelkeavstand med senter-senter 60 cm så langt det lar seg gjøre, eller bruk 30/40/50 cm dersom du trenger bedre bæring. Da kan du montere TIL-TAK Light terrasseduk på en meget enkel måte ved en senere anledning!

  4. Drenering av overflatevann og stoppe ugressvekster opp gjennom terrassegulvet

  Dersom du bygger en terrasseplatting på bakken kan du drenere overflatevann bort fra grunnmur, og samtidig hindre ugress å komme opp mellom terrassebordene. TIL-TAK Light terrasseduk løser begge oppgavene. 

  Bygge terrasse artikkelbilde 2.jpg

  5. Sikre god forankring mot husvegg

  Når du skal feste bjelkelag på husvegg lønner det seg å ta bort ytterpanelet på veggen der kantbjelken skal festes, slik at terrassen blir godt forankret i bærende konstruksjon på huset. Da blir det også lett å få en tett og pen overgang mellom husvegg og terrasse.

  6. Kryssavstiving av bjelkelaget gir en stabil og holdbar terrasse

  Kryssavstiving eller diagonalavstiving er en detalj som dessverre ofte blir uteglemt fra beskrivelser om hvordan du skal bygge en terrasse eller platting, og er en viktig del av konstruksjonen som sørger for god stivhet og styrke. Kryssavstiving av bjelkelaget kan gjøres med stålbånd diagonalt fra hjørne til hjørne under bjelkene. Du kan også bruke stive avstivingsprofiler, eller montere diagonalt eller skrått panel på undersiden av bjelkelaget. Avstivingen gir en bedre brukeropplevelse, samtidig som festemateriell og konstruksjonsmaterialer blir mindre utsatt for slitasje ved ytre påkjenninger som trafikk, vær og vind.