Verktøyet du trenger for å bygge terrasse

  Med riktig verktøy blir terrassebyggingen lettere. Her er verktøyguiden som hjelper deg til å velge riktig.

  Å bygge terrasse er overkommelig for de fleste, og gode verktøy i høy kvalitet gir best resultat, i tillegg til å gjøre jobben både enklere og morsommere.

  – Først og fremst bør du tenke over behovet ditt, ikke bare til dette prosjektet, men også fremtidige prosjekter. Kanskje du skal bygge terrasse i år og noe helt annet neste år? Velg gode kvalitetsverktøy som du kan anvende til ulike prosjekter, råder Frode Halvorsrud, nordisk produktsjef for HiKOKI PowerTools. 

  Han fortsetter: – Pass også på at du bruker riktig tilbehør til ditt type prosjekt, og velg gjerne verktøy med en håndterlig størrelse. Da blir jobben lettere og du slipper å utsette kroppen for unødig slitasje.  

  Dette trenger du for å bygge terrasse:

  Drill

  – En drill er det aller viktigste verktøyet når du skal bygge terrasse. Du trenger ikke nødvendigvis den største drillen, men du trenger en drill som har god kapasitet og som har kort ladetid, sier Halvorsrud.

  Ifølge ham har drillene blitt stadig mindre. Likevel er de ofte kraftige nok til å gjøre jobben.

  – Husk at det skal skrus mange skruer når du skal bygge terrasse. Ved å velge en drill som er i liten størrelse, vil du også få mindre belastning på håndleddene dine, råder Halvorsrud.

  Kapp- og gjærsag

  For å kutte terrassebord og bjelker anbefaler Halvorsrud en kapp- og gjærsag.

  – Du kan gjøre dette med en håndsag, men å bruke en kapp- og gjærsag er både lettere og mer effektivt. I det siste har det også blitt mer populært med rammer rundt terrassen, og da er kapp- og gjærsagen nyttig for å få kuttet i 45 graders vinkel, tipser han.

  I tillegg anbefaler Halvorsrud å kjøpe med et stativ. Da får plankene god støtte og du står i en langt mer behagelig stilling enn du ville gjort hvis du skulle ha kuttet plankene på bakken.

  – Husk også å ha riktig blad til sagen. Skal du bygge terrasse skal du velge et blad med færre tenner, mens du til listverk trenger et blad med flere tenner, sier Halvorsrud. 

  ⚒ TIPS! Husk å sjekke om du kan bygge terrasse uten å søke her!

  Sirkelsag

  Når det kommer til sirkelsag anbefaler Halvorsrud å velge en batteridrevet. Dette gir større fleksibilitet, og du trenger ikke bekymre deg for at ledningen henger seg fast.

  – For de fleste holder det med en sirkelsag på 18 volt, men hvis du ønsker å jobbe med en batteridrevet sirkelsag på samme måte som en med ledning, kan det være lurt å velge en på 36 volt, tipser Halvorsrud.

  Han tipser videre om å være bevisst på størrelsen på sagen, og forteller at det handler om hvor dypt du trenger å kutte.

  Vinkelsliper

  Vinkelsliper brukes ikke så ofte når du skal bygge terrasse, men kan være kjekt å ha dersom du skal kutte i stål eller stein.

  – Til vanlig småkutting, for eksempel i et armeringsjern, er 125 mm tilstrekkelig. Skal du utføre større kutt, slik som kantstein eller beleggstein, bør du velge 230 mm.

  Når det kommer til vinkelsliper bør du også være obs på at den krever mye strøm. Derfor lønner det seg ofte å velge en vinkelsliper med ledning fremfor en batteridrevet.

  Stikksag

  En stikksag egner seg for å tilpasse terrassebord, for eksempel rundt nedløp eller på hjørnet av et hus.

  – Det er en stor fordel å velge en batteridrevet stikksag, og husk at det også her er viktig å velge riktig blad for prosjektet ditt, forteller Halvorsrud.

  Skruer for skjult innfestning

  Dersom du har kjøpt dyre og fine terrassebord, eller ønsker et proft resultat, anbefaler Halvorsrud på det sterkeste å investere i skjult innfestning.

  – Her bruker du et eget verktøy for å skru plankene, slik at skruene går inn på kortsiden av bordet og dermed ikke synes. Det tar litt lengre tid, men gir et veldig, veldig mye penere resultat, forklarer Halvorsrud.

  💡 TIPS! Husk at du får den beste prisen på verktøyet du trenger for å bygge terrasse hos Obs BYGG! Les mer om vårt prisløfte.

  Verktøy som kan være nyttig når du skal bygge terrasse:

  Bordsag

  – En bordsag er veldig praktisk å ha for å kutte bord eller plater på langs (fuse). Det er et investeringsverktøy som kan brukes til mange prosjekter.

  Pussemaskin

  – Det er ofte ikke så mye som må pusses når du bygger terrasse, men det er kjekt å ha, for eksempel dersom du har en flisete terrasse, avslutter Halvorsrud.