Dette skiller hagemøbler i forskjellige prisklasser

Når du skal kjøpe nye hagemøbler, så er det mange ting du må vurdere: Hva har du egentlig plass til? Hvordan kommer de til å bli brukt – og hvor ofte vil de brukes?

– Det aller viktigste er jo å bestemme deg for hva slags møbler du skal ha. Hvis du har plass, så er det jo alltid best med en dedikert sittegruppe og en egen spiseplass. Da får du maksimal komfort for å slappe av og en best mulig løsning når du skal spise ute, forklarer Lill-Karin Øveren.

Hun er innkjøper for hagemøbler i Obs BYGG og ansvarlig for å sette sammen et sortiment som treffer alle – uansett størrelse på uteplassen og lommebok.

Materialer og design

Når du har bestemt deg for hva slags møbler du trenger, må du også ta stilling til hvor mye du er villig til å bruke på dem. Det finnes hagemøbler i alle prisklasser, og hos Obs BYGG finner du alt fra enkle, rimelige varianter til mer luksuriøse møbler med mer spesielle materialer og lekkert design.

– Det er jo en naturlig prisforskjell på materialer, men det er også kvalitetsforskjeller mellom møbler i samme materiale. Hos Obs BYGG handler det ofte også om størrelse, tykkelse eller materialer på puter og designet, forklarer Øveren.

Selv om aluminium tradisjonelt sett er et litt dyrere alternativ, er alle hagemøblene hos Obs BYGG laget med 100 % rustfri aluminium.

aluminium.jpg

Designmessig er det også enklere løsninger på rimelige møbler, mens de mer eksklusive gjerne har detaljer som løfter helhetsinntrykket.

– Et eksempel på dette er vår nye serie Bohem Collection. Her har vi blant annet møbler med rund kunstrotting og åpen fletting samt hjørnegruppen Lingø med ekstra tykke puter og et veldig spennende design på aluminiumsrammen. Dette er teknikker som er krevende å produsere, men det gir også et veldig pent uttrykk, sier hun.

Avhenger av deg og bruken

Hva du skal velge avhenger av hvor mye du er villig til å bruke på utemøblene og hvor ofte de skal brukes.

– Hvis det er snakk om utemøbler som skal brukes mye, enten det er hjemme eller på en hytte hvor du er ofte, vil jeg anbefale å kanskje legge litt ekstra i møblene. Hvis du skal bruke dem hver dag, er det viktig at du er fornøyd med møblene – både når det gjelder utseende og komfort, sier eksperten.

Er du derimot på jakt etter utemøbler som ikke brukes like ofte, eller som du ikke har planer om å beholde veldig lenge, er det ikke alltid det lønner seg å velge det mest eksklusive.

– Men da må du ofte også ta til takke med litt lavere komfort. For puter og oppbygning er gjerne også bedre på de litt dyrere variantene, forklarer Øveren.

Hvis du tar steget opp til et litt høyere prisnivå vil du også kunne få smarte løsninger med stoff som blant annet tåler vann.

– Å ha puter som tåler en regnskur uten å måtte ryddes bort eller spisestoler som tørker fort er veldig praktisk. Det er dessverre ikke sol hele sommeren her til lands, avslutter hun.