Slik gjør du terrassen til ditt fristed

  Eksperten på hagemøbler kommer med sine tips til hvordan du kan skape din perfekte avslapnings-krok på terrassen.

  Det er hyggelig med lange middager sammen med venner og familie, og sofagrupper som innbyr til å være sosial med de nærmeste blir stadig mer populære møbler på terrassen. Det er likevel ikke til å komme fra at det noen ganger er ekstra deilig å sette seg ned alene med en god bok og bare nyte finværet.

  Hagemøbelekspert og innkjøper i Obs BYGG, Lill-Karin Øveren, har noen tips til hvordan du kan skape ditt eget fristed på terrassen – slik at du kan slappe ordentlig av.

  – Det kommer jo litt an på hvor stor plass du har, men hvis du har mulighet vil jeg absolutt anbefale å skille av en egen avslapningssone, sier hun.

  Her kan du for eksempel plassere en ekstra komfortabel stol eller to og et lite bord. Øveren tipser om å bruke litt større potter med grønne planter til å skille denne lille avslapningssonen fra resten av terrassen.

  – Tenk på samme måte som om du skulle innredet lesekroken innendørs. Fokuser på hva du trenger når du skal slappe av maksimalt, sier hun.

  levegg artikkelbilde.jpg

  Husk komforten

  Selv om de komfortable stolene er på plass, er det viktig å huske på temperaturen også. Uansett om det er sola som steker i juli eller vinden som gjør det litt kjølig i september, finnes det gode løsninger for at du skal kunne kose deg komfortabelt.

  – Et seil som du kan spenne opp eller en flyttbar parasoll er perfekt å ha ved en lesekrok. Med et seil eller markise sørger du også for at sonen blir enda mer skjermet, sier hun.

  En nyhet i år er våre transparente levegger. Her kan du sitte lunt og godt og samtidig har du mulighet til å se hva som skjer rundt deg. Denne type levegg finnes også i hengende format.

  For de kaldere dagene kan en liten varmelampe være en god løsning – enten i form av en som monteres på veggen, eller med en flyttbar løsning som du kan bruke flere steder.

  I tillegg tipser Øveren om at det er smart å tenke på lyset – både av praktiske grunnen og fordi skaper en veldig hyggelig stemning.

  – Noen lykter eller lyslenker vil gjøre det koseligere, men det er også viktig å huske på at du trenger lys hvis du vil sitte og lese utover kvelden. Å montere en utelampe over lesekroken vil være en smart løsning, sier hun.

  Velg din stil

  Komfortable stoler til lesekroken på terrassen finnes i en rekke design – fra de klassiske ørelappstolene i kunstrotting til moderne utgaver i aluminium.

  Flere av modellene har også muligheten til å justere ryggen slik at de passer perfekt til både boklesingen og den mer tilbakelente middagsluren.

  – Felles for alle stolene vi selger er at komforten er på topp. Det er det aller viktigste med disse – også kan man velge et design som passer resten av uttrykket på terrassen, avslutter Øveren.