• Tilnærmet vedlikeholdsfritt
 • Kvalitetsklasse 1
 • Beregn ca 6,9 lm pr. m2

26x140 Termofuru kalles også varmebehandlet furu og er et godt alternativ som terrassebord om man vil ha minst mulig vedlikehold. Termofuru er et godt miljøvalg - fremstilt uten bruk av kjemikalier, kun varmebehandlet med vanndamp.

Termofuru er laget av kvalitetsfuru som er videreforedlet med høy nøyaktighet. Termotreprodukter har gjennomgått en spesiell, men miljøvennlig varmebehandlingsprosess. Prosessen gir treverket en rekke nye egenskaper som økt tverrstabilitet, mindre sprekk og flising. Termofuru terrassebord vil raskt få en grå patina og krever lite vedlikehold. Spyling med vann, og eventuelt vasking med egnet rensemiddel er tilstrekkelig renhold av overflaten.

Bruksområde
Termofuru terrassebord benyttes i hovedsak som terrassegulv, utvendig platting/balkong, trapper og lignende. Definert holbarhetsklasse 2 iht. NS EN 350. Varmebehandlet tre skal kun benyttes over mark.

Materialforbruk

 • Beregn ca. 6,9 lm pr. m²
 • Antall skruer pr. m²: ca 30 stk (C/C 60 cm)

Levetid
Levetiden til termotre er avhengig av byggets beliggenhet, konstruksjon, klima og lignende faktorer som kan påvirke materialet.

Termofuru er et grønt valg
Termofuru er laget av PEFC-godkjent tømmer og er fremstilt uten bruk av kjemikalier, kun varmebehandlet med vanndamp.

Montering
Det er svært viktig at terrasser nær bakkeplan og terrasser med dekke under har god lufting og god drenering slik at materialene ikke fuktes opp over tid.

 • Anbefalte festemidler: Skruer, selvborende og senkende, CE-merket, A4-rustfri/syrefast med gjenger/profil tilpasset terrassebord
 • Anbefalt skruelengde: Min. 70mm. Skruen plasseres 2 cm inn fra ytterkant av bordet, dvs. 2 stk. i bredden. Ved store terrasser er det viktig å velge lengre og kraftigere skruer som fanger opp terrassens bevegelser
 • Anbefalt montert med min. 5mm mellomrom

Om kvalitetsklasse
Terrassebord klassifiseres i kvalitetsklasse 1 eller 2. Bord i klasse 1 er som hovedregel av bedre kvalitet enn bord i klasse 2. Det betyr færre kvister og sprekker, samt rettere bord.

Vedlikehold
Du får et terrassegulv som nesten er vedlikeholdsfritt der spyling med vann, og eventuelt vasking med grønnsåpe, er tilstrekkelig renhold av overflaten. Kun etter kort tid får terrassen en lekker sølvgrå patina. Ønsker du å beholde opprinnelig farge må terrassen oljes.

Generelt
Artikkelnummer7040431893096
Leverandørens artikkelnummer6726140015076
Forpakningsmål
Bruttovekt1.7 kg
Høyde2.6 cm
Lengde100 cm
Bredde14 cm
Logg inn for å se fraktalternativene til din adresse

26x140 Termofuru terrassebord

Art nr: 7040431893096
(10)
9900per m
  Nettlager:
  Ikke på lager
  Produktet er ikke tilgjengelig for kjøp fra nettlager.
  Butikklager:

  Nyttige tips