Eksklusivt Kärcher-kampanje: 1000 kr rabatt på høytrykkspyler fra Kärcher💦 Se utvalget her

  Hvorfor velge varmepumpe?

  Økt komfort, lavere strømregning og meget behagelig innetemperatur. Det er mange gode grunner til hvorfor du bør vurdere varmepumpe.

  Oppvarming av boligen kan skje på mange måter, og i jungelen av ulike varmekilder er det lett å gå seg vill. De siste årene har imidlertid stadig flere valgt å investere i varmepumpe. Det er lurt, skal vi tro Vegard Sommerseth, kategorisjef for varme i Coop.

  Han peker på fire gode grunner til hvorfor det er lurt å kjøpe varmepumpe:

  Spar penger 

  En av de absolutt største fordelene med varmepumpe er energibesparelsene. Mest sannsynlig vil du spare penger ved å bruke en varmepumpe fremfor andre oppvarmingskilder.

  Grunnen til dette er at en varmepumpe bruker langt mindre strøm enn avgitt varmeeffekt. Dermed får du mye energi tilbake og får effektivt redusert strømkostnadene dine.

  – Ofte er det slik at man får tilbake rundt 4,5 ganger så mye energi som man bruker. For eksempel vil en varmepumpe med 1000 watt gi tilbake rundt 4-5000 watt varme, forteller Sommerseth.

  Varmepumper kommer i forskjellige farger og uttrykk. Ofte glir de rett inn i interiøret.

  Avkjøl hjemmet ditt

  Visste du at varmepumpen også kan brukes som aircondition?

  Med en varmepumpe får du en praktisk alt-i-ett-løsning som både varmer opp boligen din og kjøler den ned i varme sommermåneder.

  Behagelig innetemperatur

  En varmepumpe fordeler varmen jevnt over store områder, slik at du alltid er sikret en behagelig temperatur i boligen din.

  – En varmepumpe vil fordele varmen godt, mens en panelovn eller vedovn i større grad vil sentrere varmen der den er plassert. Derfor fungerer disse utmerket som et supplement hvis det er behov for ekstra varmekilder, sier Sommerseth.

  Miljøvennlig løsning

  Å installere varmepumpe er energibesparende og fører til mindre CO2-utslipp.

  Varmepumpen unytter fornybar energi og avgir mer varmeenergi enn den bruker i strøm. Derfor regnes varmepumpe som et mer miljøvennlig alternativ enn andre oppvarmingsløsninger. 

  Hva er viktig å tenke på når jeg skal kjøpe varmepumpe?

  – Først og fremst er det viktig å ha en bolig som egner seg for en varmepumpe, råder Sommerseth.

  Du må ha plass til å plassere utedelen og det er lurt å tenke på hvor utedelen plasseres. Bor du i et rekkehus med naboer tett på deg, er det spesielt viktig å tenke på hvor utedelen plasseres slik at den ikke er til sjenanse for andre. 

  I tillegg må varmepumpen plasseres riktig slik at du får utnyttet potensialet. Sommerseths beste råd er å plassere varmepumpen slik at luften blir mest mulig fordelt.

  – Plasserer du varmepumpen rett foran en vegg vil luften blåses tilbake i stedet for å fordeles utover i rommet. Plasserer du derimot varmepumpen i mest mulig åpne rom vil du få langt bedre effekt, tipser han.  

  Husk at vi garanterer lavest pris på varmepumper med prisløftet vårt!