Derfor bør du velge en oljeovn

En oljeovn, eller oljefylt radiator som det også kalles, er en super oppvarmingskilde når kulda setter inn. Ovnen gir elektrisk oppvarming ved konveksjon, og er gjerne førstevalget for deg med allergi.

Flyttes enkelt rundt

En oljeovn veier som regel lite og har gjerne hjul eller et lite stativ den står på. Det gjør at du enkelt kan flytte ovnen dit du ønsker når du har behov for ekstra oppvarming.

Oljeovnen egner seg spesielt godt som tilleggsvarme til fastmonterte panelovner. På rom som er lite brukt eller primært skal holdes kjølig, kan en oljeovn være et godt alternativ når du trenger periodevis varme, og ikke ønsker å fastmontere en panelovn.

Hvit oljeovn fra Mill
Sort oljeovn fra Mill

Skånsom varmeovn

Ettersom en oljeovn verken tørker ut luften eller brenner støv, sørger ovnen for god luftkvalitet. Dermed er den også anbefalt spesielt til astmatikere og allergikere.

Grunnen til dette er de innkapslede varmeelementene, som hindrer at luften tørker når varmeelementet ikke er i direkte kontakt med luften rundt. I tillegg har oljeovner en jevn og nokså lav overflatetemperatur, noe som minimerer risikoen for å brenne seg.

Styr oljeovnen med WiFi

Moderne oljeovner kan nå styres med wifi, noe som gjør at du får enda bedre kontroll på temperaturen.

Av nye oljeovner er Mill Gentle Air WiFi oljefylt radiator 1500W et godt alternativ om du er på utkikk etter en moderne, flyttbar og stilig ovn som kan brukes uten tilsyn. Med sin unike, lukkede form, sprer ovnen varmen raskere rundt i rommet enn tradisjonelle oljefylte radiatorer.

Via Mill Heat Boost Technology varmer oljeovnen opp et rom 29% raskere enn tradisjonelle ovner, ettersom den lukkede formen tvinger den varme luften til å stige raskere og fordele varmen mer effektivt. 

Viktig å vite om oljeovner

Selv om en oljeovn har mange fordeler, er det noen få ting du bør være klar over:

  • Ovnen skal aldri dekkes til med klær eller andre ting.
  • Ovnen skal stå fritt og må ikke plasseres i nærheten av brennbart materiale.
  • Vær oppmerksom på at en oljefylt ovn kan velte, selv om dagens moderne oljeovner ofte har veltesikring. Dette er spesielt viktig å ta hensyn til dersom barn eller dyr leker og herjer i nærheten.
  • Oljeovner egner seg ikke til å bekjempe kaldras fra vinduer. I disse tilfellene bør du heller bruke en vegghengt panelovn. Se utvalget av panelovner fra Mill her.

 


17.10.2021 22.00.00