Skal du velge takplater eller takstein?

Det stilles mange krav til et tak og hva du bør velge avhenger av en rekke ulike faktorer, slik som husets beliggenhet, utseende og levetid. Stadig flere velger takplater og det er lett å skjønne hvorfor; det er nemlig mange fordeler som gjør det til et godt valg. Her er fire av dem:

Stort bruksområde

Takplater har et svært stort bruksområde, noe som gjør at det egner seg til både nye og gamle hus. I tillegg kommer takplater i mange ulike utførelser, noe som gjør det enkelt å finne plater som passer huset ditt.

Best pris på takplater får du hos Obs BYGG med prisløftet!

Slitesterkt

En annen klar fordel med takplater er at det er slitesterkt. Platene kommer i ulike materialer, og de vanligste er sink, kobber, stål og aluminium. Blant disse regnes stål eller aluminium som de aller letteste og mest slitesterke. I tillegg er platene uknuselige og beskyttet mot korrosjon.

Takplater-eller-takstein.jpg

Tilpasset norske værforhold

Det norske klimaet kan være nådeløst. Derfor er det viktig å velge et tak som tåler store mengder snø, voldsom vind eller kraftig regn. Med solide takplater fra Isola, kan du være trygg på at taket tåler mye. Hver enkelt takpanne festes med solide spikerskruer og har den kraftigste stålkjernen av alle takpanner på det norske markedet. Et godt valg når du ønsker et robust og slitesterkt tak som tåler all slags vær!

Lav vekt

En fjerde klar fordel med takplater er vekten. Takplater veier nemlig betraktelig mindre enn takstein. Den lave vekten til takplater gjør det til et godt valg – spesielt for tak som ikke er dimensjonert for å tåle vekten av takstein eller tak som har en lav takvinkel ned til 10 grader takfall. 

Tips! Mange tak er bygget for lettere typer taktekking, slik som plater eller shingel. I disse tilfellene blir takstein for tungt. Du bør derfor sjekke dette nøye, før du bestemmer deg for om du skal gå for takstein eller takplater.

 


25.06.2021 08.58.49