Gi hjemmet ditt et løft med TreStjerner

  Det er ulike grunner til at man ønsker å pusse opp gulvet og trappen. Kanskje ønsker du å fjerne stygge hakk, merker eller ujevn fargetone? Eller kanskje du ønsker en sprekere farge eller en mer mer naturlig flyt mellom gulv, vegger og interiør?

  Uansett årsak, vil det å pusse opp gulvet eller trappen gi rommet et løft. Hvorfor bruke store summer på å kjøpe noe nytt, når du enkelt kan pusse opp? Uansett om du har tregulv, laminat, betonggulv eller et annet type gulv er stikkordet å finne den riktige løsningen.

  Uansett hva slags gulv du har kan det enkelt fornyes med TreStjerner. Med riktig forarbeid og en gjennomtenkt løsning som harmonerer med din stil, vil du snart ha et lekkert, nyoppusset gulv du kan ha glede av i mange nye år. Her får du rådene som hjelper deg i gang:

  Hvilket utseende skal gulvet og trappen ha?

  Steg nummer én er å bestemme seg for hvilket utseende du ønsker at gulvet skal ha. Her er det lurt å tenke på hvilken stil du ser for deg: Skal gulvet i seg selv være et blikkfang i rommet? Eller vil du ha en mer nøytral og tidløs løsning?

  Har du gulv og trapp i tre, har du størst valgfrihet. Da kan du velge og vrake blant både olje, lakk og maling fra TreStjerner.

  Rett slitestyrke på gulvet

  Det neste du bør tenke på er hvor slitesterkt du ønsker at gulvet skal være. Lakk gir en tykkere film og er å foretrekke hvis gulvet utsettes for normalslitasje – for eksempel hvis du har et hjem preget av barnelek og poter som løper over gulvene. Et oljet gulv er ikke like slitesterkt, men får til gjengjeld bedre frem treverkets spill.


  Slitestyrketabellen er nyttig for å finne rett slitestyrke:

  For å få en pen innfarging kan du velge å olje gulvet før du deretter påfører en beskyttende lakk. Med TreStjerner gulvlakk vannbasert bevarer du et lyst utseende på lysere tresorter, mens mørkere tresorter får en fin, ekslusiv glød med TreStjerner gulvlakk oljebasert. 


  Når treverket skal bevares

  Uavhengig av hva du velger, bør du alltid starte med TreStjerner gulvrens før du sliper bort tidligere behandling. Dette kan du gjøre ved å leie slipemaskiner og gjøre jobben selv, eller du kan få en profesjonell gulvsliper til å gjøre jobben.

  Dersom gulvet ikke har sår eller skader, kan du velge å kun mattslipe det før du skal lakke gulvet. Oljing på sin side, krever at gulvet slipes helt ned med maskin, før du begynner å farge inn gulvet med den fargen du måtte ønske.

  Maling til alle gulv

  Å male gulvet er den raskeste veien til målet. Da trenger du nemlig ikke å slipe gulvet først. På bare et par dager kan du forvandle et slitent tregulv til et stilig, trendy gulv som løfter hele rommet. Dette gjør du enkelt med tre steg:

  • Gulvrens. Fjern såpe, bonevoks og fettstoffer med TreStjerner gulvrens.

  • Sperregrunning. Behandle gulvet med ett til to strøk Trestjerner sperregrunning.

  • Male. Etter å ha gjennomført steg 1 og 2 kan du male med TreStjerner gulvmaling i den fargen du selv ønsker.

  Nytt liv til betong, flis og laminat

  I tillegg til heltregulv og parkett, kan du faktisk også male blant annet laminatgulv, betonggulv og flislagt gulv med TreStjerner maling. Du kan for eksempel enkelt oppgradere de gamle baderomsflisene eller gangen ved å male dem med TreStjerner Sigural Epoksy gulvmaling.

  Skal du male andre gulv i stuen, soverommet eller kjøkkenet, enten det er flis, laminat eller parkett, kan du bruke TreStjerner gulvmaling. Den sistnevnte kommer i alle regnbuens farger og i tre glansgrader.