Gulvmaling: Betonggulv

  Å male et betonggulv trenger ikke å by på altfor mye jobb. Kanskje et vaskerom, en kjellerbod eller et garasjegulv hadde hatt godt av et løft, eller trenger en beskyttende overflate? 

  I denne guiden får du hjelp til å finne ut hvilke TreStjerner-produkter du bør benytte for å male betonggulvet.

  Male betonggulv i kjeller, bod eller oppholdsrom

  For kjellere, boder og oppholdsrom med moderat slitasje, er TreStjerners betongmaling et naturlig valg.

  TreStjerner betongmaling er en halvblank, vanntynnbar akrylmaling som kan brukes innendørs på både betonggulv og betongvegger.

  Malingen er slitesterk, luktsvak, hurtigtørkende og enkel å påføre, både på ubehandlede og tidligere malte betonggulv. Du får betongmalingen i ulike baser som kan blandes i mange farger.

  Slik går du frem for å male betonggulvet:

  1. Flaten må være ren, tørr og fri for fritt for fettstoffer, oljer og andre forurensninger. Bruk TreStjerner gulvrens.
  2. Blanke flater må mattslipes.
  3. Tidligere malte betonggulv må påføres to strøk, ubehandlede flater må påføres tre strøk.
  4. Begynn med å male langs vegg og lister. Start med å bruke en flat pensel, deretter kan du gå over til en rulle – gjerne med et forlengelsesskaft.

  Skal du pusse opp? Husk at du alltid får lavest pris hos Obs BYGG.

  Beskyttelse for betonggulv

  Er du på jakt etter en klar beskyttelse for betonggulv? Da bør du ta en nærmere kikk på TreStjerner betongolje.

  Dette er en klar og vanntynnbar olje som kan brukes på både betonggulv, betongvegger og betongtak. Oljen reduserer støvdannelsen og gir en beskyttende hinne, noe som gjør rengjøring svært enkelt. Betongoljen er enkel å påføre, tørker fort og gulner ikke.

  For en mer slitesterk overflate kan du overbehandle flaten med TreStjerner betongmaling eller TreStjerner Sigural Epoksy gulvmaling. Ønsker du et mer transparent utseende og høyere slitestyrke, bør du overbehandle med TreStjerner gulvlakk.

   

  Grått og lekkert: For å skape et industrielt preg er en gråfarge på gulvet et godt valg. Foto: TreStjerner.

  Spesialmaling for betonggulv

  I rom med fare for vann-, olje- eller kjemikaliesøl, er det ekstra viktig å velge produkter som er hardføre. Spesialmalingen TreStjerner Sigural Epoksy gulvmaling egner seg godt for sterkt belastede betonggulv.

  Gulvmalingen er en tokomponent maling, som består av en pigmentert herderdel og en epoksydel som blandes sammen. Den gir en langt bedre beskyttelse mot slitasje og søl enn det betongmaling gjør.

  Til vaskerom, fyrrom, garasje og verkstedgulv, samt gulv og vegger i landbruksbygg, er Sigural Epoksy gulvmaling et godt valg. Her kan du velge mellom ulike farger, slik som klassikerne Skygrå og Varmegrå, eller nykommerne Sølvgrå eller Stålgrå.

  Dersom du har et slitent betonggulv, men vil bevare råskapen og den klassiske betong-looken, kan du behandle overflaten med TreStjerner gulvlakk.