Slik velger du riktig utebod

  Flere har fått øynene opp for at en bod kan være mye mer enn en lagringsplass, men hvilken bod er riktig for akkurat din hage? Her er guiden til utebodjungelen.

  Flere har fått øynene opp for at en bod kan være mye mer enn en lagringsplass, men hvilken bod er riktig for akkurat din hage? Her er guiden til utebodjungelen.

  Uteboder finnes i alle slags størrelser, varianter og prisklasser. Det første du må gjøre er derfor å tenke over hva uteboden din primært skal brukes til. Er det for å ta vare på utemøbler gjennom vinteren? For å oppbevare hageredskaper på en enkel og oversiktlig måte? Kanskje ønsker du å ha muligheten til å bruke den som hagestue eller lekehus også?

  Uansett hva du måtte være på jakt etter: Du finner det mest sannsynlig hos oss til gode priser takket være vårt prisløfte.

  Her er guiden til de mest vanlige utebodvariantene
  – og hvilke muligheter de gir deg:

  Redskapsbod

  Hoper det seg opp i garasje, loft og kjeller? Du er ikke alene. Alle som liker orden ønsker seg mer lagringsplass, og da er redskapsbod den løsningen du får mest ut av. Velg gjerne en modell med dobbeltdør. Da er det enklere å få sykler, gressklippere og andre brede ting inn og ut av boden. Her ser du redskapsbodene våre. 

  Påbygningsbod

  Påbygningsboden har tre vegger og settes inntil husveggen. Den er enkel å montere, litt rimeligere og du får plass til det aller nødvendigste. Her ser du påbygningsbodene våre. 

  Hagestue

  Det beste valget for deg som vil forlenge utesesongen. Med et enkelt gulv, tak og levegger får uteområdet ditt et ekstra oppholdssted. Kan også benyttes som ekstra oppbevaringsplass. Her ser du hagestuene våre. 

  Flebruksbod

  Om du ønsker både oppbevaringsplass og ekstra oppholdsrom er en flerbruksbod riktig for deg. Denne varianten foretrekkes gjerne av de som vil gjøre mest mulig ut av tomten. Velger du en variant som er klargjort for isolering, har du plutselig et ekstra rom gjennom hele året. Enten du vil oppbevare ting som er sensitivt for temperatur og fukt, eller du drømmer om et hobbyrom eller hjemmekontor i hagen. 

  Ønsker du et ekstra soverom i hagen eller et oppholdsrom for sosiale sammenkomster? Da bør du velge et anneks eller et lysthus

  3 ting å huske på ved valg av bod 

  Uansett hva slags bod du velger, husk å tenke over følgende:

  1. Valg av materiale

  Det finnes ulike materialer å velge mellom, og tre og metall er de vanligste. Treverk må behandles og vedlikeholdes over tid, mens alternativene i metall er mer vedlikeholdsvennlige og trenger i utgangspunktet bare å vaskes jevnlig.

  2. Boden bør matche huset

  Det er fint å vite at du kan få kjøpt en bod som passer huset ditt i utseende. Både takform, farge og kledning kan tilpasses, slik at boden blir som en forlengelse av huset. Når det kommer til kledning kan du velge mellom alt fra stående og liggende kledning, til høvla og uhøvla kledning.

  3. Har boden det lille ekstra?

  Når du først setter opp en utebod kan du like gjerne gå for den som gir flest muligheter, og størst verdiøkning for boligen din. Det er denne tanken som motiverer folk til å velge de mest avanserte bodene, og som er grunnen til at det er stor interesse for bodene som har det lille ekstra.

  Lyst til å bygge utebod på en helg? Slik gjør du!