Kylling med asiatisk glaze
Prøvd deg på denne deilige kyllingen i sommer!

Få perfekt grillsmak med asiatisk krydderblanding og glaze
Å grille kylling gir en skikkelig saftig og god smak. Og med en glaze av asiatiske smaker blir det en knallgod kombinasjon. Spesielt godt blir dersom du lager din egen krydderblanding - nam!
Ingredienser
- 4 kyllinglår
- Krydderblanding
- Glaze
- 1 ss sesamfrø
Krydderblanding
- 4 ss demerarasukker
- ½ ss salt
- ½ ss paprikapulver
- 2 ts chilipulver
- 2 ts spisskummen
- 1 ts grovkvernet pepper
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ts løkpulver
- ½ ts provencekrydder (timian, oregano, rosmarin, basilikum)
- ½ ts sennepspulver
- ½ ts malt fennikelfrø
- ½ ts malt cayennepepper
Glaze
- 1 ts malt stjerneanis
- 1 ts malt koriander
- 1 ss grovmalt sort pepper
- 1 ½ dl sweet chilisaus
- 1 dl hoisinsaus
- ½ dl soyasaus
- Saften av 2 lime
Slik gjør du
- Bland alle ingrediensene til krydderblandingen.
- Bland alle ingrediensene til glazen i en blender eller bruk stavmikser. Du kan gjerne tilsette urter, ingefær eller chili etter ønsket smak. Miks glazen godt.
- Sett grillen på full styrke.
- Gni krydderblandingen på kyllinglårene.
- Grill på direkte varme i ca. 2–3 minutter på hver side. De er ferdige når de er crispy og gylne – nesten litt svidde slik de er på bildet.
- Pensle kyllinglårene med glazen og grill på indirekte varme på 200 grader i 10–12 minutter, eller til de er ferdige.
- Server kyllinglårene ved å strø over litt ristede sesamfrø.