Slik kan du grille fra solsengen

    Et steketermometer gjør det vesentlig enklere å lage perfekt grillmat! Her er grillkokken fra The Flying Culinary Circus sine beste tips til hva du bør tenke på.

    Uavhengig av hvem som måtte være grillsjefen i huset kan grilljobben gjøres lekende lett. Med et eget termometer, som kobles til telefonen via bluetooth, håper The Flying Culinary Circus (FCC) at flere vil la seg inspirere til utemiddager i sommermånedene.

    – Alt du trenger å gjøre er å sette nåla i kjøttstykket eller fisken, og så sette deg i solsengen og slappe av. Herfra har du full kontroll, termometeret festes enkelt på siden av grillen med magnet og du kan velge mellom en eller to målere, sier gründer og kokk Hans-Kristian Larsen i FCC.

    Det følger også med en app som har forhåndsinnstilte temperaturer ettersom hva slags matprodukt du skal grille.

    Slik velger du riktig steketermometer


    Larsen forteller at det er lurt å tenke på hvilke funksjoner du har behov for før du velger steketermometer. Her er hans tips:

    • Bruker du rotisseri kan du ikke ha et termometer med ledning. Da må du ha et uten ledning.

    • Liker du bare å sjekke temperaturen av og til, bør du velge et instant-termometer. Det viser riktig temperatur på sekundet.

    • Steker du ofte flere typer råvarer som krever ulik kjernetemperatur? Da bør du velge et sett med flere små målere som festes på hver råvare. Eller du kan velge et elektronisk termometer med to eller flere temperaturmålere.

    • Dersom du er av typen som vandrer rundt i hagen mens du griller, bør du velge et termometer med alarm. Kanskje aller helst velge en variant du styrer med mobilappen.

     

    Visste du at du nå kan ligge på solsengen og følge kjernetemperaturen gjennom en app på telefonen din?

    Aldri mer overstekt mat

    Med et steketermometer kan du enkelt sikre at du får eksakt den kjernetemperaturen du ønsker deg. Du kan gjerne eksperimentere med ulike kjernetemperaturer fra gang til gang.

    Den enkleste og sikreste måten for et perfekt resultat er å bruke steketermometer og grille på indirekte, lav varme. Da tar grillingen lengre tid - samtidig minsker sjansen for å ende opp med overstekt mat.

    – Prøv deg frem med forskjellige stykker av kjøtt og fisk. Test forskjellige temperaturer og lag din egen temperaturlogg, så husker du hva som blir best fra gang til gang. Da blir det enklere å finne ut hvordan du aller helst vil at akkurat din grillmat skal serveres og spises, anbefaler Larsen.

      

    Obs BYGG skal være billigst på grill og byggevarer! Les mer om prisløftet vårt her.


    Steketemperaturer

    • Storfekjøtt: 56 grader på roastbeef, 59–65 på møre biffer, 70–75 på seige/tøffe muskler.
    • Svin: Fra 65–70 grader på ytrefilet, til 75 på stek.
    • Kylling/kalkun: 65–75 grader
    • Lam: 59–65 grader på ytrefilet, 65–75 på lammelår.
    • Fisk: 45–55 grader