Grillsalat med spicy scampi
Denne deilige sommersalaten fikser du på 1-2-3!

Lyst på en kjapp og god grillsalat? Miks et hav av gode grønnsaker med spicy scampi så får du en knallgod sommerfavoritt – som lages på 1-2-3.
Reker med spicy krydderblanding
- 20 store kongereker (scampi, villreker eller lignende)
- Nøytral olje
- ½ ts salt
- 1 ss paprikapulver
- 2 ts kvernet pepper
- 1 ½ ss løkpulver
- 1 ½ tørket oregano
- 1 ½ ss malt spisskummen
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ts chilipulver
Grillede grønnsaker
- 1 squash
- 1 rød paprika
- 1 lime
- 1 avokado
- 200 g brokkolini
- 200 g melon (honningmelon, vannmelon eller Piel de Sapo)
- Olivenolje
Dressing
- 1 ss honning
- 1 ss dijonsennep
- ½ dl olivenolje
- ½ dl vann
- ½ dl sitron
- Salt og pepper
Andre ingredienser
- 50 g ristede nøtter
- 1 bunt koriander
- 100 g fetaost
- 1 stk romanosalat
- 1 pakke cherrytomater
Slik gjør du
- Miks sennep, honning og spe litt og litt med olivenolje til du får en konsistens som er lik majones.
- Ha i vannet slik at du får en litt tynnere konsistens. Smak til med salt, pepper og sitron.
- Tre rekene på spyd og pensle de med litt nøytral olje.
- Bland alle krydderene og strø over rekene på begge sider.
- Kutt alle grønnsakene i passe store skiver og pensle med olje. Paprikaen er fin å beholde hel og deretter plukke av skallet når den er grillet. Kutt også limen i to.
- Grill rekene på spyd og alle grønnsakene i et par minutter på hver side på høy varme til de er møre og gylne.
- Kutt alle grønnsakene i mindre biter når de er klare på grillen og bland med romanosalat og tomater i en bolle.
- Skvis over grillet lime og bland inn dressingen.
- Topp med hakket koriander, ristede nøtter, fetaost og grillede reker.