8 ting som er kjekt å ha når du griller

    Her er stæsjet som gjør det litt enklere å grille, og maten kanskje enda bedre også ...

    Det aller viktigste for en vellykket grillkveld er selvsagt grillen og råvarene. For ikke å snakke om gjestene – men dem må du nok fikse sjøl... 

    Men vi kan hjelpe deg med tingene som kanskje setter en ekstra spiss på kvelden! Det blir faktisk mye enklere om du har utstyret i orden. 

    Her er 8 tips til det lille ekstra som kan gjøre stor forskjell!

    1. Smarte spyd

    Grillspyd er en sikker vinner! Kjøttbiter, fiskebiter, grønnsaker ... du kan tre det meste på spyd. Det fine med doble spyd er at bitene sitter bedre på, og du unngår at maten snurrer rundt på spydene når du snur på dem, og bitene blir fint og jevnt grillet. 

    Og ekstra praktisk er det med skyverne, som gjør det enkelt å få godbitene av spydene. Nå slipper du å hale og dra for å få løs bitene, og du trenger heller ikke spise maten direkte av spydene – bare dytt den enkelt av.  

     

    2. Pizzakveld!

    Du får mye bedre og mer autentisk pizza på grillen enn i stekeovnen! Det er fordi du får høyere temperatur i en grill – i en kullgrill kan du få opp til 400 ˚C, og da får du den perfekte, sprø og knasende bunnen som ekte, italiensk pizza skal ha. 

    Det aller viktigste du trenger til å grille pizza, er en pizzastein. Da kan du grille pizza i alle slags griller. Bare legg steinen på grillen, så får den ligge der og bli glødende varm mens du tilbereder pizzaen. Med spaden løfter du pizzaen inn og ut av grillen uten problemer, og en god kutter er jo alltid kjekt å ha. 

     

    3. Kylling med øl innabords

    Dette er en populær sak! Med denne kan du lage øldampet kylling som er så sprø og saftig at du neppe har smakt bedre ... Kyllingen blir grillet sprø og god på utsiden, mens den blir dampet på innsiden. Genialt!

    Her heller du bare en halv boks med øl i beholderen og trer kyllingen på. I brettet rundt kan du for eksempel grille grønnsaker.

    Du kan også helle annen væske i beholderen til dampingen, som for eksempel eplemost eller vann med urter i.

     

    4. Pent penslet

    Når du griller, er det fint å pensle på en marinade, rub eller olje på både før, under eller etter grillingen for å tilføre god smak på råvaren du skal grille.

    Her er en smart liten sak – en marinadekopp med lokk. Praktisk når du holder på ute, så kommer det ikke insekter og rusk i marinaden, og gummibørsten på penselen er lett å holde ren. 

     

    5. Ta tempen på flere

    Onkel Frode vil ha biffen blodig i midten, de fleste andre vil ha medium stekt kjøtt, mens tenåringsbarna insisterer på godt stekt. Hva skal en stakkars grillmester gjøre for at alle skal bli fornøyde og få en helt perfekt biff?

    Jo, et sett med flere små steketermometre kan redde situasjonen. Plant et termometer i hver biff slik at spissen står midt i kjøttet, så får du det helt nøyaktig. Husk at kjøttet skal hvile litt før det havner på tallerkenen.

     

    6. Start pressa!

    Ah! Perfekt formede burgere på få sekunder – det er musikk i ørene for en burgerentusiast. I stedet for å fikle med å få fine og mest mulig like burgere med hendene, fyller du kjøttblanding i  pressa og trøkker til. Fine striper på burger'n får du også.

    Spesielt fin å ha når du skal lage mange burgere. Og det kan jo fort skje!

     

    7. Popcorn med ekstra god smak

    Med denne blir du kongen eller dronninga i parken! Mens andre sitter og ruller pølsene sine rundt på engangsgrillen, kan du dra fram maiskorn blanda med litt olje, hive dem i popper'n og sette den på grillen. Så kan du ligge på gresset og se på fuglene mens det popper – er ikke det en perfekt ettermiddag, kanskje? Så kan du jo ta med noe annet å grille etterpå, selvsagt, med mindre du klarer å spise deg mett på popcorn ...

    🔥  🔥

     

    8. Meksikansk aften

    En meksikansk aften trenger ikke foregå i sofaen. Quesadillas smaker faktisk mye bedre om du lager dem på grillen. Bare legg på ei lefse og litt fyll (ikke for mye fyll, da blir det fort søl!), brett sammen og lukk jernet før du legger det på grillen. Et minutt eller to på hver side, så har du deilige quesadillas!

    Denne kan du også bruke til å grille fiskefileter i, så det er en praktisk ting å ha til grillsesongen.