På tur med Grab ‘n’ Grill

  Med en turgrill har du et komplett utekjøkken for de eventyrlige uteopplevelsene.

  Når norsk vår og sommer baner vei for grilling på stranda, i skogen, på fjellet og i parken, møter vi ofte på engangsgrillen. Og er det én ting vi bør unngå er det ting som havner i kategorien “bruk-og-kast”. Det inkluderer også brent mat og den miljøbelastningen som skapes ved bruk av engangsgriller.

  Bedre grillmat med bærbar turgrill

  Andre ganger møter vi på forbud mot å brenne bål i skog og mark. Da er den bærbare turgrillen et bedre alternativ og kanskje også livets turfølge når du ønsker å lage skikkelig god grillmat på tur med venner eller familie. 

  – Vi er turnasjon nummer én. Vi elsker kvikklunsj, appelsin, Solo og pølser. Vi er kjent for uttrykk som “født med ski på beina” og “ut på tur, aldri sur”. Hele turkonseptet står godt planta i norsk kultur. Og når det kommer til matlaging ute handler det ofte om at det enkle ofte er det beste, forteller Hans-Kristian Elvedal Larsen, kokk og produktfaglig konsulent i The Flying Culinary Circus og FCC BBQ.

  Han fortsetter:

  – Akkurat dette har vi forsøkt å gjenskape med Grab ‘n’ Grill. Nettopp det å lage en turgrill som er enkel å ta med seg og som er lett å bruke. Vi blir glade når du ukomplisert kan lage saftige burgere, varme og crispy grønnsaker og andre smaksrike grillretter på kort tid. 

  Bærbar gassgrill

  – Noe av det aller viktigste når jeg er på utkikk etter en turgrill handler om at den bør være liten og kompakt for å gjøre det lettere å kunne å ta med seg. I tillegg bør den bli raskt varm. Med andre ord, den må være kompakt uten å gå på kompromiss med ytelse og evne. 

  Konseptet Grab ‘n’ Grill er laget for å gi best verdi for brukerne. 

  – Det har vi gjort ved å tilby to produkter, som vil si en turgrill med gass og en med kull. Begge er konstruert slik at de er enkle å ta med seg på tur. Kullgrillen ved at du folder beina opp, låser lokket på plass og bærer den i håndtaket på lokket, gassgrillen ved at du legger den sammen i en nett liten eske. En praktisk og lett koffert som gjør bæreturen til grillen både renslig og trygg. 

  Kullgrill slått sammen.jpg

   

  – Begge variantene av turgriller gir også mulighet for å lage velsmakende grillmåltider på en rask, trygg og effektiv måte, enten du er i skogen, på hytta, i parken eller på havet. 

  Elvedal Larsen forteller videre:

  – Den største forskjellen er tiden det tar før du kan bruke grillene. Med Grab ‘n’ Grill gass kan du bruke den etter minuttet har gått, mens med kullgrillen må du fyre opp kullet og la det stå i rundt 15-20 minutter for å brenne seg klart til maten kan legges på. Det er ingen tvil om at kull fortsatt skaper den gode grillopplevelsen for mange, og her har man mulighet til å ha med seg en liten og kompakt kullgrill på tur.     

  Når FCC BBQ nå går inn i sin andre sesong med salg av turgriller (fjerde totalt som grillmerket), er det noen egenskaper ved grillene som er verdt å merke seg.

  – Vi har blant annet gitt gassgrillen er ny og kul look med en gulfarge, og fått oppgradert tilbehørsrekken med en kompakt rengjøringsbørste til kullgrillen som hjelper deg å holde den ren og ta godt vare på den. 

  Men du lurer kanskje på om du bør du gå for gass eller kull på tur?

  Vi tar deg gjennom fordelene og ulempene med FCC BBQ Grab ‘n’ Grill gass- og kullgrill for at avstanden mellom dine ønsker og behov, og valget om turgrill skal bli noen skritt kortere. Elvedal Larsen forteller at det handler gjerne om hvor god tid man har til matlagingen og hva slags tur man er på. 

  FCC BBQ grabn grill bærbar turgrill a2.jpg

  FCC BBQ Grab ‘n’ Grill Gass

  Denne turgrillen med gass gir deg et komplett bærbart utekjøkken. Det er klar til bruk på 30 sekunder og pakkes ned på 5 minutter etter man har grillet ferdig. 3 i 1 kan brukes til grilling, steking og koking. 

  Fordeler med turgrill gass

  • Enkle å ta i bruk
  • Blir raskt varm til bruk og kald etter bruk
  • Lett å rengjøre

  Ulemper med turgrill gass

  • Temperaturfølsom når det er kuldegrader 
  • Uten lokk er den litt mer utsatt dersom det er vind

  FCC BBQ Grab ‘n’ Grill Kull

  Denne turgrillen med kull er laget av høy kvalitet og har et klassisk design som passer alle typer uteopplevelser. Den er sammenleggbar og enkel å ta med seg. Sammenlignet med en turgrill på gass, tar kullgrillen litt lenger tid å fyre.

  Fordeler med turgrill kull

  • Får den gode grillsmaken 
  • Enkle å ta i bruk
  • Lett å rengjøre

  Ulemper med turgrill kull

  • Tar ofte lenger tid å bli varm

  Maks turkos

  Uansett om du velger å gå for gass eller kull når du skal ut på tur og grille maten på veien, er en turgrill en utrolig lettvint måte å ta med seg de smaksrike grillopplevelsene dit du ønsker å dra. 

  – Du kan grille hvor som helst og når som helst. Og hvis du har barn som kanskje ikke er så gira på å gå to timer for å komme seg til den spesifikke bålplassen, er det enkelt å komme seg på tur likevel - til tross for at det er 500 meter bortover i gata. Det er ingen tvil om at turgrill er et langt bedre alternativ enn den gamle engangsgrillen, avslutter Hans-Kristian.