Oppdag gulvtrendene for 2023

  Naturlige farger, retro-mønster og bærekraftig produksjon står sentralt når vi skal velge nytt gulv. Her er de 5 viktigste gulvtrendene vi kommer til å se i 2023.

  Skal du legge nytt gulv snart, men usikker på hva du skal velge? Her kan du lese mer om hvilke trender som er gjeldende nå og kanskje få litt hjelp til å sortere ut hva som er viktig for deg. 

  Langsiktige gulvtrender

  I motsetning til i moteverdenen, varer interiørtrendene lenger enn en sesong. Endringene skjer over tid og det som var «hot» i fjor kommer mest sannsynlig til å vare i flere år fremover. Det gjelder i alle fall større interiørvalg som gulv.

  Det er en såpass stor investering og omfattende jobb å bytte et gulv, så kvaliteten og designet du velger i dag skal, og bør, du kunne leve godt med i mange år.

  Husk at du alltid får de beste prisene hos Obs Bygg. Les om vårt prisløfte her!

  gulvtrender2023-pergo-laminatgulv-L0344-04764.jpgLaminatgulvene fra Pergo er svanemerket. På bildet ser du Lillehammer Pure Mist Oak. Foto: Pergo.

  Bra for meg – og bra for miljøet

  Nettopp dette langsiktige aspektet ser vi igjen i to av de viktigste trendene: bærekraft og kvalitet.

  Klima og bærekraft

  Interiørvalg er handler ikke lenger utelukkende om personlig stil og budsjett. Det er minst like viktig at valgene vi tar er bra for vårt eget inneklima – og for miljøet.

  Materialene og produksjonen skal være bærekraftig, gulvet skal være slitesterkt og vare lenge, og det skal kunne oppsirkuleres eller gjenvinnes når det må byttes ut.

  Velger du et svanemerket laminatgulv fra Pergo får du et gulv som er spesielt utviklet for å ha minimalt påvirkning på planeten, samtidig som det bidrar til et godt inneklima for deg.

  Kvalitet

  I det langsiktige perspektivet er kvalitet like viktig som bærekraft. Et nytt gulv er en stor investering og vi vil gjerne at valgene vi tar i dag skal bidra til en god atmosfære i hjemmene våre i mange år fremover.

  Gulvet skal gjerne eldes med stil og være enkelt å rengjøre og vedlikeholde. Det skal med andre ord tåle det livet vi lever.

  I tillegg til ekstreme slag- og ripebestandighet, har høytrykksgulvene fra BerryAlloc et ekstra solid og sterkt låsesystem. Det gjør at gulvene krever lite vedlikehold og holder seg vakre lenge.

  Tettere på naturen

  Hvordan gulvet passer inn sammen med resten av interiøret er selvsagt også veldig viktig. Og i en forlengelse av et økende engasjement for klimaet og bærekraftige løsninger, kommer naturen tilbake i interiøret.

  BerryAlloc-gulvtrender-Original-og-Grand-Avenue.jpg

  Flere velger naturlige toner som brunt og beige på gulvet. Foto: BerryAlloc.

  Mørke toner og matte overflater

  Pandemi og usikre tider har nok bidratt ekstra til at flere ønsker å ha det ekstra lunt og trivelig hjemme. Og det starter med et solid fundament – på gulvet. De hvite og kjølige gråtonene som har vært dominerende på i noen år nå har måttet vike for varme, naturlige toner som beige, sand og brunt.

  Sammen med en mer naturlig fargepalett, kommer også glansgraden til å spille en viktigere rolle på gulvet. Glansen påvirker hvordan rommet oppfattes, og matte overflater, både på vegger og gulv, absorberer lys og gir en behagelig romfølelse.

  En matt finish vil understreke den naturlige strukturen på gulvet, samtidig som at riper og skader blir mindre synlige.

  Kontraster og sanselig struktur

  Det er altså ikke bare fargene som skal være naturlige – vi vil gjerne både se og kjenne den naturlige strukturen. Kvister, sprekker og fargevariasjoner i treverket i gir liv til de store flatene og bidrar til en lun atmosfære.

  Lange, brede planker er fremdeles et veldig populært format, antagelig fordi det minner oss om treverket gulvet er laget av, uavhengig om det er tregulv, parkett eller laminat.

  Til og med vinylgulv leveres i dag med naturtro struktur og design, til rom som krever enda mer vannavvisende kvaliteter. Denne guiden viser deg hva du bør tenke på, mulighetene du har og gir deg gode råd.

  Gulvtrender2023_Pergo_mønstergulv_W3143-04979.jpg

  Fiskebeinsmønster på gulvet gir rommet et moderne og eksklusivt preg. Foto: Pergo.

  Historiske mønstre

  Vintage og gjenbruk har vært en sterk trend i mange år og handler på mange måter om å beskytte tradisjoner og ta vare på det som er verdifullt.

  Trenden med å hente frem historiske mønstre på alt fra mote til fliser har allerede vart noen år, og har bidratt til en renessanse for klassiske tregulvsmønstre som fiskebein og 50-tallets ruter. Det gir rommet liv og personlighet, samtidig som det ser både moderne og tidløst ut.

  De tradisjonsrike mønstrene gjør at gulvet virkelig synes og blir et viktig designelement i rommet.