Guide: Terrassevarmer

    En god terrassevarmer gjør sommerkveldene lengre – men hvordan finner du den som passer best til din terrasse?

    - Det har lenge vært vanlig med terrassevarmere som varmer luften, noe som er relativt offensivt. Bare det kommer et lite vindpust er det nok til at varmen forsvinner, forteller Cecilie Uggen Stang-Lund, produktsjef i Mill.

    Hennes første råd til de fleste som jakter ny terrassevarmer, er derfor å velge en moderne infrarød modell. De fungerer nemlig på en litt annen måte:

    - Infrarøde stråler varmer kun det som blir truffet, ikke luften rundt. Det blir med andre ord litt som påskesola, forklarer hun. Selv om lufta på fjellet er kald, blir du varm når solstrålene treffer deg.

    Overbygd uteområde?

    Ett mulig unntak fra regelen om å velge infrarød terrassevarmer, er om uteplassen din er overbygd og har vegger. 

    🔥Med prisløftet får du et lunere uteområde til en lunere pris

     – I en hagestue ønsker du kanskje at hele rommet varmes opp, og da kan en «gammeldags» halogen- eller reflektorvarmer gjøre nytten.

    Størrelsen på uteområdet har også mye å si.

    – Det er stor forskjell på 1500 og 3000 watt. Hør gjerne hva butikken anbefaler. Skal du dekke et større område er det ofte bedre med flere terrassevarmere enn én med stor kraft, tipser hun.

    Husk riktig plassering

    For deg med overbygg kan det være både stilig og funksjonelt å velge en takhengt terrassevarmer. En flyttbar variant på stativ kan være praktisk om du har flere soner på uteplassen som du veksler mellom etter vær og vind. Går du for en fastmontert terrassevarmer, er det er par ting du må huske på:

    - Jo lunere det er der den monteres, jo bedre effekt får du. Sjekk at den er IP65-sertifisert, da vet du at den tåler all slags vær. Ikke sett den så lavt at den bare treffer nakken. Den skal plasseres minimum 1,8 meter gulvet og vinkles mot sittegruppen, avslutter Cecilie Uggen Stang-Lund.