5 grunner til at vi elsker smarte panelovner

De har allerede vært på markedet noen år, og blir bare mer og mer populære. Og det er kanskje ikke så rart. Smarte panelovner er så enkle å bruke at selv bestemor og bestefar vil ha stor glede av det. Kategorisjef for ovner i Coop, Vegard Sommerseth, er i hvert fall helt solgt. Han er klar på at panelovner passer for absolutt alle som trenger oppvarming på fast basis.

Er du ikke overbevist enda? Da kan du lese Sommerseths 5 beste grunner til at en smart panelovn passer for deg.

1. Du sparer strøm

Om du har en smart panelovn, er det ifølge Sommerseth mye strøm å spare. For hva er egentlig vitsen med å bruke masse strøm på å varme et hus eller et rom når du ikke er der?

Med en smart panelovn med wifi kan du enkelt regulere varmen i huset i løpet av dagen, slik at du bruker mindre strøm når du for eksempel er på jobb eller på trening. Og om du skal tilbringe lang tid i stua kan du enkelt spare strøm ved å regulere varmen i andre deler av huset. Dette kan du gjøre ved å dele huset eller leiligheten inn i soner, som du enkelt kan knytte opp til mobilen. Dette vil si at du kan bestemme hvor kaldt eller varmt det skal være i ulike deler av hjemmet. I lengden er det faktisk ganske mye å hente på slik mikrosparing, forklarer Sommerseth.

2. Fullstendig kontroll hvor enn du er

Sommerseths favorittfunksjon på en smart panelovn er at du kan ha fullstendig kontroll over varmen på hytta eller i heimen bare ved noen tastetrykk på mobilen.

– En smart panelovn vil garantert gjøre livet ditt lettere. Se for eksempel for deg at du har glemt å skru av en ovn på hytta. Med et lite tastetrykk er ikke det lenger et problem. Eller hva med å komme frem til ferdig oppvarmet hytte? Med en smart panelovn har du rett og slett full kontroll, konstaterer Sommerseth.

Mill Glass panel heater low model.jpg

STILRENT DESIGN: Med en overflate i glass får ovnen et stilrent og elegant utsteende.

3. Du sparer miljøet

Som en konsekvens av kontrollen du får over varmen, kan du trygt si at smarte panelovner også er bra for miljøet.

Når du slipper å bruke strøm på å holde leiligheten eller hytta varm når du ikke er der, så påvirker det strømforbruket, som igjen påvirker miljøet. Du kan på en måte si at produktfordelene rett og slett har meget positive ringvirkninger, sier Sommerseth.

4. Enkel montering og sikker bruk

Når det gjelder montering, er Sommerseth tydelig på at dette er noe alle kan få til. Til og med dem med 10 tommeltotter.

– Det viktigste er selvfølgelig at du følger bruksanvisningen, men som regel er alt du trenger å gjøre å skru inn 4 skruer og sette inn stikkontakten. Deretter må du installere appen på mobilen og knytte den opp mot ovnene, forklarer Sommerseth.

Med tanke på sikkerhet er panelovner ifølge kategorisjefen veldig sikre.

– Panelovner sitter fast på veggen og bruker samme stikkontakt hele året – du slipper dermed å bruke mindre trygge skjøteledninger. Ovnene er også så smarte nå at det ikke er noe fare om du for eksempel åpner verandadøra og temperaturen synker drastisk. De smarte panelovnene forstår hva som skjer, og vil ikke overbelastes for å kompensere for temperaturfallet. Om jeg skulle komme med et siste sikkerhetstips må det være å holde panelovnene unna gardiner, sofaen og lignende, fortsetter Sommerseth.

5. Fremtidsrettet

Fordi panelovnene er koblet opp til WI-FI og mobilen, så ligger alt til rette for at de smarte panelovnene skal tilpasse seg fremtidens teknologiske fremskritt.

At de smarte panelovnene enkelt kan koble seg opp mot smarthome-funksjoner er en meget stor fordel på sikt. Smarte panelovner er kommet for å bli, og de kommer bare til å bli mer populære i takt med den teknologiske utviklingen i årene fremover, avslutter Sommerseth.


27.09.2018 05.56.12