5 grunner til at kodelås på ytterdøra gjør livet enklere

    Du trenger aldri å huske husnøkler igjen! Å taste seg inn med en kode er både enkelt, sikkert og smart. Her er alle fordelene med kodelås på ytterdøra.

    – Du blir veldig fleksibel med en kodelås på ytterdøra, og du har full kontroll på hvem som kommer og går hjemme hos deg, sier Øystein Nesse, produktsjef for Yale Doorman.

    – Det var en som sammenlignet det med å få ryggekamera på bilen – hvis man først har fått kodelås, skjønner man ikke hvordan man klarte seg uten. 

    Så hvordan kan en digital kodelås på døra bidra til gjøre livet ditt så mye enklere?

    1. Du slipper å huske nøkler 

    Står du ofte og graver i veska etter husnøklene, eller irriterer deg over at du må ha med et klumpete nøkkelknippe på joggetur? Med en kodelås slipper du å tenke på nøkler – alt du trenger er en kode. Du trenger heller ikke å bekymre deg over om barna har husket å ta med seg husnøkkel på skolen, og det er ingen risiko for mistede nøkler.

    NØKKELEN TIL FRIHET: Stikk ut på joggetur uten å bekymre deg over gnagende nøkler i altfor trange lycralommer.

    – Jeg tror ikke folk tenker nok på låsen når de flytter til en ny bolig. Da har de nok med å tenke på oppussing, ikke hvor mange nøkler som egentlig eksisterer til det nye huset, bemerker Øystein Nesse. Kodelåsen eliminerer behovet for nøkkel fullstendig, og det er enkelt å lage nye eller å slette koder etter hvert. Du kan ha opptil ti koder i bruk samtidig. 

     – Yale Doorman er den eneste forsikringsgodkjente elektroniske låsen for private hjem på markedet, og har også blitt best i test hos magasinet Hjemme-PC, sier Øystein Nesse. 

    2. Kodelås gjør det enkelt å slippe inn folk

    Er du lei av å dra hjem for å slippe inn håndverkeren? Eller bekymrer du deg over at vaskehjelpen (eller svigermor ...) må utstyres med ekstranøkkel til hjemmet ditt?

    – En av de store fordelene med Yale Doorman, er at du kan låse opp døra for folk selv om du ikke er hjemme – enten via telefonen eller ved å gi dem en engangskode som slettes automatisk etter 24 timer. Det er jo noe herk å låne ut nøkler, så via appen kan du også lage tidsstyrte koder som f.eks bare virker på torsdager mellom 12–14.

    Kodelåsen kan også åpnes med nøkkelbrikke eller med en fjernkontroll (ekstrautstyr). 

    – Fjernkontrollen er spesielt fin for eldre som sliter med å bevege seg. Da kan de åpne ytterdøra for besøkende uten å reise seg – og uten å måtte bruke en app på mobilen. Nøkkelbrikken kan brukes enten med eller uten pinkode. Vi anbefaler at du bruker pin-kode i tillegg, men om du skulle miste en brikke, er det enkelt å programmere ut denne, slik at den ikke lenger vil åpne ytterdøra, forsikrer Øystein Nesse. 

    🤔 Passer kodelåsen til din utgangsdør? Dette får du vite mer om lenger ned på siden! 😉


    3. Du slipper usikkerheten

    «Hm, låste jeg egentlig huset i morges?» Med kodelås trenger du ikke lenger å være i tvil – hvis du vil, kan den settes opp til å låse hver gang utgangsdøra lukkes. 

    NULL STRESS: Er døren lukket, er den også låst. Er du i tvil, kan du alltids sjekke på mobilen.

    Men hva skjer med låsen dersom batteriene plutselig går tomme?

    – Låsen sier ifra når batteriene begynner å gå tomme. Ikke med kryptiske blinkesignaler, men med tale. Dersom du ikke rekker å bytte batteriene, vil døra forbli i den statusen den var i da batteriene døde. Altså: Var døra låst, forblir den låst. Var den ulåst, forblir den ulåst. Fra innsiden kan døra alltid åpnes mekanisk via en kombinasjon av vriderknappen og håndtaket. Fra utsiden har vi et veldig enkelt triks: Du trenger bare å holde et vanlig 9V-batteri under låsen, så vil batteriet tilføre nødstrøm, slik at du får muligheten til å oppgi kode eller bruke nøkkelbrikken, sier Øystein Nesse.


    4. Full kontroll på familien

    Har barna kommet hjem fra skolen? Via appen kan du få melding når hvert enkelt familiemedlem låser seg inn hjemme. Trygt for deg, enkelt for ungene. 

    – Hvis du gir barna en egen kode med navn, kan du enkelt varsles på mobilen med én gang de kommer hjem fra skolen. Og om du er engstelig for at halve barnas vennegjeng plutselig kan koden til ytterdøra deres, kan de taste inn en såkalt «fintekode»: Først taster de inn den ekte sekssifrede koden, deretter kan de taste inn flere tilfeldige tall. «Fintetallene» kan også tastes inn etter den ekte koden. Slik blir det vanskeligere å oppfatte koden for dem som måtte se på, forklarer Øystein Nesse. 

    5. Kodelåsen kan integreres med alarmen

    Nei, du trenger heldigvis ikke å taste deg inn to ganger før du kan sparke av deg skoene. Kodelåsen kan kobles opp mot alarmen, slik at den automatisk skrur seg av og på når du går ut og inn.

    – Her finnes det flere ulike løsninger, det kommer litt an på hvilken alarm du vil integrere Yale Doorman med. Vi har noen utvalgte vi samarbeider med, for det med sikkerhet er veldig viktig for oss, sier Øystein Nesse. Les mer om ulike apper og samarbeidspartnere her!

    Lurer du på om Yale Doorman passer til akkurat din utgangsdør? Om døra di er nyere enn 1980, vil det sannsynligvis gå helt fint. 

    – Det kan være vanskelig i noen tilfeller – for eksempel om du har en veldig tykk klimadør til passivhus eller doble fløydører. 

    Se hvor lett det er å montere kodelås her! 

    – Om du leser bruksanvisningen nøye før du går i gang, vil de fleste bruke en time eller halvannen på å montere Yale Doorman på ytterdøra. Installering og oppretting av koder er intuitivt, og du blir hele veien guidet med talekommandoer, forklarer Øystein Nesse. 

    – Hvem passer en kodelås for? 

    – Alle som har en ytterdør – i hvert fall om du bor i enebolig eller rekkehus. I leilighetskomplekser kan det være regler som går på enten det estetiske eller andre sikkerhetsløsninger, men jeg vil si at en kodelås passer for veldig mange, både yngre og eldre, avslutter Øystein Nesse i Yale Doorman.

     Ønsker du å lese mer om kodelåser?
    Slik skifter du kodelås på ytterdøra
    Full kontroll på boligen
    Dette glemmer nordmenn når de flytter
    Derfor er kodelås til ytterdøra så genialt