Slik styler du uteområdet

  Når det er vår og sommer er vi vel fler som klør i fingrene etter å ta i bruk uterommet. Her gir interiørstylist Tone Kroken gode tips til hva du bør fokusere på når du skal style uteområdet!

  Alt av årets hageinspirasjon finner du her!

  Allerede rundt påsketider hvert år starter interiørstylist Tone Kroken med å gjøre klart for utesesongen. Hun sier det er viktig å utnytte all den plassen du har, uansett hvor stor eller liten den er. I tillegg råder hun til å tenke over hva du trenger for å ville være ute.

  - Jeg liker å dele uteområdet inn i soner og flytte meg til solen. Tenk på hva som skal til for at du vil sitte ute. Om du har en sone med parasoll kan du godt sitte ute i regnet, sier Kroken.

  Ønsker du ikke parasoll, men noe litt mer solid, kan en pergola være et godt alternativ. For at uteområdet skal være fleksibelt bør du ha mange møbler og gjøre det koselig for at du skal kunne være ute hele dagen. For å forlenge sesongen er lammeskinn og pledd et must for de kalde kveldene.

  Style uterommet_artikkelbilde3.jpg

  Mys i solveggen

  Å finne et sted hvor du kan sole deg er viktig nå når sommeren er rett rundt hjørnet. Solveggen bør gjerne ha et par loungestoler og et lite bord slik at du kan nyte morgenkaffen og lese boka di her - eller bare sole deg dagen lang. Et tips for å avgrense sonen er å sette opp en parasoll eller levegg.

  Style uterommet_artikkelbilde5.jpg

  Sosial spisesone

  Det blir ikke norsk sommer uten grillmat! For at du skal få en fin sone ute hvor du kan spise både middag og lunsj, er det viktig å tenke på komfort og funksjonalitet. Invester i en god spisegruppe som tåler å stå ute hele sommeren, gjerne i all slags vær. Terskelen blir lavere for å  bruke spisesonen uansett vær dersom du anskaffer en paviljong, pergola eller stor parasoll.

  Koselig sofahjørne

  Kroken sier at det er viktig å gjøre sofahjørnet koselig, akkurat slik som stuen din inne, og at du gjerne må ta med noen ting fra stuen som du liker.

  - En deilig loungesofa og masse planter er viktig for den gode stemningen, poengterer hun før hun fortsetter:

  - Det er også viktig å samle planter i grupper. Setter du dem for langt fra hverandre synes de ikke. Plasser gjerne tre til fire planter i forskjellige høyder sammen på hver sin side av loungesofaen.

  Et annet tips er å pynte ute slik som du pynter stuen inne. Kurver i naturlige farger er populært denne sommeren, så hvorfor ikke oppbevare ting og tang i kurver? Da kan du sjekke av på både det estetiske og det praktiske!

  Style uterommet_artikkelbilde.jpg

  Til deg med lite uteområde

  Hvis du har et lite uteområde, mener Kroken det er viktig å investere i gode loungestoler og ikke ha så mange møbler. Et tips er å ha små utepuffer som kan fungere som bord og sitteplass.

  - Har du liten plass bør du ikke tenke at du skal ha masse små møbler, men heller investere i to gode stoler. Hvis du har en liten balkong tenker man kanskje det skal vøre plass til å spise middag, men det gjør man sjelden. Uteområdet brukes mer hvis man kan lese en bok og drikke kaffe, sier Kroken.

  Style uterommet_artikkelbilde2.jpg