Focaccia
Lag en saftig focaccia på grillen.

Slik lager du focaccia med sprø skorpe og saftig kjerne
Et av de mest populære brødene, og med god grunn. Focaccia er utrolig godt, passer til det meste og enkelt å lage. Denne oppskriften på foccacia er litt annerledes - mindre gjær og en mer flytende deig. Her får du et skikkelig saftig sluttresultat.
I eller over deigen kan du for eksempel ha rosmarin, løk, paprika, soltørkede tomater, oregano, kapers, rosiner, fetaost, cherrytomater eller oliven. Eller en kombinasjon av disse.
Ingredienser
- 5 dl vann
- 500 g hvetemel
- 5 g gjær
- 2 ss akasiehonning
- 10 g salt
- 2 dl olivenolje
Slik gjør du
- Bland romtemperert vann og gjær, tilsett mel og salt og bland sammen. La heve i 30 minutter.
- Elt deigen i 5 minutter for hånd. Bruk litt mel på fingrene og i deigen for at det ikke skal henge seg fast.
- Ha bakepapir og litt olivenolje i en form og legg deigen over i formen.
- Hell over olivenolje og la formen stå lunt i 1 til 1 ½ time til den er hevet til dobbel størrelse.
- Forvarm grillen til 220 grader.
- Grill på indirekte varme i ca 30 minutter til focacciaen er gyllen.
- Husk at steketiden varierer etter hvor stor form du har og hvor høy deigen er.
- Server!