Med denne gressklipperen trenger du ikke å rake plenen

    Liten eller stor hage? Her er gressklipperen som tilpasser seg ditt behov! Sjekk også ekspertens klippetips.

    – Tradisjonelt er vi nordmenn svært opptatt av husene og uteområdene våre, sier daglig leder i Stiga, Christian Brenne, og legger til at det nok er årsaken til at det selges så mange motoriserte gressklippere her til lands.

    Brenne har jobbet i Stiga siden 2002 og ser at tendensen er stabil.

    – Vi liker at det ser bra ut på eiendommen vår. Da trenger vi utstyr som hjelper oss på en praktisk og enkel måte, sier han og viser til gressklipperen STIGA Combi 55 SQ.

    Med prisløftet er du trygg på å gjøre den billigste byggevarehandelen.

    Gressklipper for norske forhold

    – Den er utviklet spesielt med tanke på at de ulike plenene utenfor de tusen hjem har forskjellige behov. Enten plenen din er liten og kupert eller rimelig stor, gjør denne klipperen jobben.

    • 4 klippesystemer – Dette gjør STIGA Combi 55 SQ til en fleksibel klipper som takler alle typer og lengder på gress.

    • 70 liters oppsamler – Over snittet stor oppsamler, med indikator som forteller deg når den er full. Da unngår du at uønsket gress blir liggende igjen fordi oppsamleren har blitt for full. – Oppsamleren fungerer godt på høstløvet, så du kan la raka stå, sier Brenne.

    • Sentral klippehøyde-innstilling – Juster høyden på alle fire hjul med et enkelt grep. Ypperlig for deg med kupert hage eller områder med småstein i plenen.

    • Bioklipp – I dette moduset samles ikke gresset opp, men brukes umiddelbart som næring for plenen. Gresset klippes i ekstra små biter inne i klippepanna, før bitene blåses ned i plena og blir gjødning.

    • Softstart – Klipperen er behagelig å manøvrere, også for de som kvier seg litt for å operere store maskiner. Softstart sørger for en myk og gradvis igangsetting av hjulene når du kobler inn fremdriften. Dette øker følelsen av kontroll og trygghet for den som klipper.

    • Ny og kraftig motor – Akkurat som i bilbransjen er motorer under konstant utvikling. På samme måte er årets Stiga-modell forbedret, når det gjelder både effekt og utslipp. Brenne mener myndighetspålagte miljøkrav og kundenes forventninger driver utviklingen framover i en positiv retning. 

    Ekspertens gressklippetips

    Brenne kjenner godt til nordmenns krav til plenklippere sin, og ser at Combi 55 SQ møter de aller fleste behov.

    – Denne maskinen gjør jobben lettere, tryggere og befrir deg fra raking av både høstløv og nyklipt gress.

    Her er Christian Brennes tre gode tips til gressklipper-eiere:

    • Så ofte bør du klippe
      Klipp plenen når du mener den bør kuttes med 3-4 cm. Venter du for lenge kan gresset bli så langt at du ikke får med alt. Har gresset først blitt for langt, er sideutkast den smarteste innstillingen. Så går du over én runde til, enten med bioklipp-innstilling, eller med oppsamleren påkoblet.

    • Klipp når plenen er tørr
      Ingen gressklipper funker optimalt hvis gresset er kliss vått, men de mange innstillingsmulighetene gjør at Stiga Combi 55 SQ gjør nytte selv på en fuktig plen.

    • Rengjør gressklipperen skikkelig
      Gressklippere må rengjøres jevnlig for å holdes i god stand. Derfor er Combi 55 SQ utstyrt med en gardenakobling, eller spyleplugg. Den lar deg koble på vannslangen i klipperen og spyle direkte ned i klippepanna. – Setter du i gang kniven mens vannet står på, får du rene vispen nedi der, sier Brenne og avslutter med at denne klipperen passer for både erfarne gressklipper-eiere og førstegangskjøpere.


    – Klipperen er nærmest ferdig montert i esken, så du kommer raskt i gang. Den er heller ikke plundrete å oppbevare, takket være det foldbare håndtaket og sammenleggbare gressoppsamleren.

    Prisløftet sikrer deg den billigste byggevarehandelen.