Best i test: Terrassebeis fra Butinox

  Har du investert tid og penger i et flott terrassegulv, er det smart å sørge for godt vedlikehold. Slik holder du terrassen fin i opptil tre år framover!

  Nå trenger du ikke bruke finværsperiodene til å beise terrassegulvet! Det holder med noen få timers oppholdsvær. 

  Butinox har nemlig lansert en terrassebeis som tåler regn etter cirka én time, avhengig av temperaturen. Så blir det enda lettere for deg å lykkes med terrassefornyelsen.

  Best i test

  Terrassebeisen fra Butinox ble kåret til best i test i Hyttemagasinet i 2015. I konkurranse med produkter fra 11 andre produsenter kom Butinox Terrassebeis ut på topp og fikk terningkast 6.

  Ikke så rart at nettopp denne beisen gikk av med seieren, den er nemlig både robust og fargebestandig, og er spesielt utviklet for å kunne trenge særlig godt inn i treverket og dermed holde vann og fukt ute. 

  👇Se video av hvordan du beiser terrassen litt lenger ned i saken.👇

  Det hindrer terrassen i å tørke ut og sprekke opp, motvirker fukt og sopp – og ikke minst beskyttelse av treverket som varer i opptil tre år. Beisen gir dessuten en jevn overflate, slik at de minste (og de større også, selvsagt!) kan løpe barbeint over uteplassen uten å få flis i tåa.

  TIPS: Slik gjør du maks ut av uteplassen! 🌼🏡

   

  Ikke bare gulvet

  Når du først er i gang, kan du bruke terrassebeisen til å gi bord, stoler og leveggene ute et strøk også. 

  Bruker du treolje til vedlikehold av utemøblene, må jobben ofte gjøres hvert år. Med terrassebeisen fra Butinox slipper du unna med hvert tredje år!

  Skap harmonisk atmosfære

  Før du kjøper beis, bør du tenke over hvilken farge som passer til huset. Butinox Terrassebeis kan blandes i mange lekre farger. Fargekartet har et bredt utvalg av beisfarger i gylne, grå, lyse og mørke nyanser.

  Et godt utgangspunkt er å se på hovedfargen på huset og velge noe som står i stil med det. Også detaljene spiller inn. Hvilke farger har utemøblene? Har du fargetoner inne i huset som du har lyst skal gli sømløst over i utemiljøet? Er du usikker, spør om råd i butikken.

  Husk at det hos Obs Bygg du får de laveste prisene. Garantert! Les mer om vårt prisløfte her

  Slik beiser du terrassen

  Ny, ubehandlet terrasse:

  • Nye trebord må tørke i 1-2 måneder før beising (avhengig av værforhold).

  • Når treverket er klart, renser du det med Butinox Terrasselysner for å få jevn farge og jevnt innsug i treverket.

  • Når treverket er rent og tørt, kan du beise. Du velger selv om du vil bruke pensel eller rull, og beis hele bordet i lengderetningen. Uansett påføringsverktøy er det viktig å stryke av overskytende beis med en pensel. Husk at beisen ikke skal legge seg som en film utenpå, men trekke inn i treverket. 

  🔨 AMBISIØS?: Slik bygger du din egen terrasse 🔨

   

  Tidligere beiset terrasse:

  • Fjern først gammel beis eller olje med Butinox Terrassebeisfjerner. Denne påfører du med rulle, og lar virke i 10-15 minutter. Den skal ikke tørke, så pass på å holde overflaten fuktig.

  • Vask grundig med stiv børste og vann.

  • Mens gulvet fortsatt er fuktig, påfør Butinox Terrasselysner og la den virke i 10–15 minutter før du skyller godt med vann.

  • Når terrassen har tørket, kan du beise.

  Tips! Du kan beise terrassen på halve tiden ved å bruke rulle og forlengerstang.

  Lykke til, da er det bare å beise på!