Gjør garderoben klar for sesongskiftet!

  Endelig er våren rett rundt hjørnet! Da er det også på tide å gjøre klar garderoben. Her er tipsene som gjør overgangen til en drøm.

  Når våren nærmer seg er det også på tide å gjøre klar garderoben. Kanskje du undrer deg over hvordan du i alle dager skal få plass til alt, i et allerede fullt skap? Løsningen er sesongoppbevaring og smarte systemer som passer både liten og stor.

  💸 Spar penger på garderobeinnredning! Besøk ditt nærmeste varehus og se alle kampanjene våre her

  Mer plass med sesongoppbevaring

  En stappfull gang og en like full garderobe, kjenner du deg igjen? Med hele familien tilbake i faste rutiner hoper ting og tang seg lett opp. Sesongskiftet er en gylden anledning til å ta en ordentlig gjennomgang og sortere alt det ikke er behov for, eller som er ødelagt eller slitt. En ordentlig opprydding av skoene dine frigir også mye plass – her får du tips til hvordan du lykkes med skooppbevaringen.

  Fleksible oppbevaringsløsninger

  Det geniale med fleksible oppbevaringsløsninger er at de enkelt kan bygges om når sesongen skifter.

  Om våren og sommeren har man som oftest mange sko og sandaler fremme. De tar kanskje mindre plass, men å ha nok skostativ og skohyller er likevel et must for å holde orden. Om høsten og vinteren er det store jakker, sko, skjerf og luer som trenger plass. Når du skal gjøre klart for vår og sommer i garderoben er det enkleste å bytte ut noen av de uttrekkbare mesh-kurvene med skohyller. Perfekt for oppbevaring av sandaler, joggesko og lignende.

  Lagring

  Har du et loft eller en bod med lagringsmulighet? Da bør du sortere klær og sko som ikke er i sesong, og lagre dem der istedet for å stappe mest mulig inn i skapene. 

  Et annet godt tips er å børste sko du ikke har behov for rene for grus og sand, tørke sålen med en fuktig klut, og lagre dem i plastkasser eller lagringsposer. Har du flere esker eller poser med klær og sko som lagres på samme sted, bør du merke dem med etiketter. Da er det enkelt å finne frem igjen når alt skal pakkes ut!

  Utnytt høyden

  Bor du i leilighet eller mangler annen lagringsplass? Trikset er å utnytte høyden i garderoben. Oppbevaringsløsninger med skyvedører er ypperlig for å utnytte plassen hele veien fra gulv til tak.

  Et godt tips er å sette sko som ikke er i sesong opp i høyden, mens skoene du bruker ofte kan stå lett tilgjengelig lavere i løsningen. Med uttrekkbare skostativ har du plass til seks par sko i hver og utnytter dermed dybden i garderoben også. Bruk gjerne de øverste hyllene til klær som du oppbevarer i for eksempel kasser og bokser.

  Slik utnytter du plassen med skyvedører.

  Hyller med ulik dybde

  Om våren og sommeren er skoene mindre og lettere enn om vinteren, og tar naturlig litt mindre plass. Typisk har vi også ulik høyde på skoene; for eksempel lave sandaler og høyere fritidssko. For å utnytte plassen best mulig, kan du kombinere hyller med ulik dybde; sett de høye skoene på de dype hyllene og de lavere skoene på en grunnere hylle rett over.

  Skooppbevaring over gulvet

  Oppbevaring av sko på gulvet er upraktisk ettersom du verken får støvsugd eller vasket gulvet uten å flytte på alle sammen. Trikset er å bruke hyller, stativ, bøyler eller kurver over gulvet. De fleste av oss har noen favorittsko og ettersom de brukes ofte, settes de sjelden på plass i garderobeskapet. Et lite frittstående skostativ i nærheten av døren skaper straks mer orden!

  Riktig stell av skoene

  Varme, sand og regn gjør det nødvendig å ta litt ekstra godt vare på skoene dine i vår- og sommersesongen. Et enkelt triks er å oppbevare skokrem og børster i små kurver eller på kroker. En click-in melaminhylle egner seg overraskende godt for skopuss, og med et plastinnlegg på toppen beskytter du hyllen i samme slengen.