LIVE SHOPPING TILBUD: Opptil 40% på robot- gressklippere og vindusvasker og mye mer!  Se utvalget her

  Robust Limemørtel

  Markevarelogo ROBUST
  Art nr: 7090040901873
  Hurtigherdende, smidig og lett bearbeidelig mørtel med meget gode heftegenskaper som benyttes til liming og fuging av he...

  Valgt størrelse: 20 KG

  20 KG
  Nettlager:
  På lager (+100)
  Butikklager:
  Dine leveringsalternativer
  Finn alternativer og pris for levering ved å søke på ditt postnummer


  Betalingsmetoder

  Logotype av alternativerLogotype av alternativerLogotype av alternativerLogotype av alternativer

  Leveringsmetoder

  Logotype av alternativer

  • Produktdetaljer
  • Produktomtaler
  • Spesifikasjoner

  Produktdetaljer

  Hurtigherdende, smidig og lett bearbeidelig mørtel med meget gode heftegenskaper som benyttes til liming og fuging av heller, fliser, naturstein, limetegl, kantstein, murblokker mm. Benyttes også til flikking og reparasjon av sterke underlag på gulv og vegg, inne og ute.

  Beskrivelse
  Benyttes til liming og fuging av fliser, naturstein, limetegl, heller, kantstein, murblokker og til flikking og reparasjon av sterke underlag som betong i tykkelser ca. 3-20 mm. Robust Limemørtel er en hurtigherdende, smidig og lett bearbeidelig mørtel med meget gode heftegenskaper som benyttes på gulv og vegg, inne og ute. Robust Limemørtel egner seg meget godt som heftbro/gysing for å sikre heft til underlaget ved f.eks. av støping/avretting «vått-i-vått».

  Forarbeid
  Underlaget skal være fast og rengjort for løse partikler, sementslam, støv eller annen forurensing som kan forhindre heft til underlaget. Underlaget skal ha en trekkstyrke på min. 1,5 MPa i overflaten. Den rengjorte overflaten forvannes til overflaten er mettet. Unngå at det dannes dammer eller fritt vann på underlaget.

  Utblanding
  Små mengder kan blandes for hånd, større mengder med kraftig drill. Hell først i ca. 80% av vannet (rent vann) i blandebøtta og bland til en klumpfri, homogen masse. Juster konsistensen med mer vann, og bland massen ytterligere. La mørtelen hvile i 2-3 min, og bland deretter massen i ca. ½ min. Vannforbruk ca. 3,6 liter til 20 kg sekk. Merk at for mye vann svekker mørtelen. Brukstid utblandet masse er ca. 45 min, ikke tilsett mer vann når massen har begynt å herde. Masse som har begynt å herde skal ikke brukes. Redskap rengjøres med vann. Ved tykkere lag kan mørtelen blandes ut med Robust Støpemørtel i forholdet 1:1. Ved lave temperaturer anbefales det å benytte temperert vann.

  Bruksmåte
  Til liming av stein og heller: Mørtelen helles ut og glattes med murerskje, stålbrett el. Ved liming av naturstein/heller er det viktig at hele kontaktflaten dekkes av mørtel slik at det oppnås full limdekning uten luftlommer. For å sikre god liming anbefales det å dobbeltlime. Hellene påføres da lim/mørtel på både underlaget og på hellene før hellen presses ned i underlaget. Forbruk med 10 mm tannbrett: ca 4,5 – 5 kg/m².

  Fuging: Mørtelen benyttes også til fuging av heller/stein til fuger som er ca. 5-25 mm. Ved større fuger tilsettes opptil 50% 0-3 mm sand i mørtelen. NB! Det er viktig å vaske bort overflødig mørtel fra overflaten på hellene/steinene før massen herder og setter seg. Herdet masse er vanskelig å fjerne og må eventuelt slipes/fjernes mekanisk.

  Reparasjon: Ved reparasjoner påføres Robust Limemørtel med pussbrett, murskje e.l. Massen påføres i tykkelser 3-20 mm pr. lag/sjikt. Tykkere reparasjoner må skje i flere sjikt og det må forvannes mellom hvert strøk. Ved tykkere lag kan mørtelen blandes ut med Robust Støpemørtel i forholdet 1:1.

  Gysing/liming: Som gysing påføres Robust Limemørtel i ett strøk med kost, slemmekost, eller kraftig pensel. Det skal påføres i minimum 1 mm tykkelse. Støping/avretting gjøres «vått-i-vått».

  Forbruk
  Forbruk: 1,8 kg/mm/m²
  Tannsparkel: 10 mm: ca 4,5 – 5 kg/m²
  Volum: 11 liter/20 kg.

  Tørketid (+20°C og 50% RF)
  Gangbar og kan fuges etter ca. 2-3 timer og kan belastes etter 12-24 timer. Temperatur skal ligge mellom +5 og +25 °C, dette gjelder også underlaget. Massen beskyttes mot for hurtig uttørking ved trekk, høy romtemperatur, solbestråling m.m. Nedkjølte omgivelser, underlag/konstruksjon og kalde produkter (sekker), vil nedsette flyteevnen og øke produktets herde- og tørketid. I motsatt fall kan høye temperaturer også påvirke produktets egenskaper med kortere bearbeidingstid og føre til for hurtig uttørking. Det anbefales å ettervanne i 1-2 døgn etter herding for å unngå krymp, sprekker og svekking av konstruksjonen.

  • Til liming av heller, stein og skifer m.m.
  • Hurtigherdende, smidig og lett bearbeidelig
  • Til reparasjon av sterke underlag på gulv innen- og utendørs
  • Miljøvennlig 20 kg plastsekk
  Dette produktet har ikke fått noen omtale ennå. Hvis du kjøper produktet får du invitasjon til å gi en omtale.
  Generelt
  Artikkelnummer7090040901873
  Leverandørens artikkelnummer187
  Størrelse20 KG
  Forpakningsmål
  Bruttovekt20 kg
  Høyde49.1 cm
  Lengde9.9 cm
  Bredde25.1 cm