Universal tørrbetong til de fleste støpearbeider som påstøp på gulv, trapper, små fundamenter og i støperør. Egner seg o...

  Valgt størrelse: 20 KG

  20 KG
   Andre butikker:
   På lager (+100)
   Butikklager:
   Dine leveringsalternativer
   Finn alternativer og pris for levering ved å søke på ditt postnummer


   Betalingsmetoder

   Logotype av alternativerLogotype av alternativerLogotype av alternativerLogotype av alternativer

   Leveringsmetoder

   Logotype av alternativer

   • Produktdetaljer
   • Produktomtaler
   • Spesifikasjoner

   Produktdetaljer

   Universal tørrbetong til de fleste støpearbeider som påstøp på gulv, trapper, små fundamenter og i støperør. Egner seg også som underlag for naturstein, reparasjoner og støping av betongkonstruksjoner med god bearbeidelighet. Benyttes innen- og utendørs.

   Beskrivelse
   Robust Støpemørtel er en universal tørrbetong til de fleste støpearbeider som påstøp på gulv, trapper, små fundamenter og i støperør. Egner seg også som underlag for naturstein, reparasjoner og støping av betongkonstruksjoner. Anbefalt støpetykkelse på gulv er 20-80 mm. Til større/tykkere støpearbeider lages en grovere betong hvor det tilsettes inntil 30% singel/pukk (8-16mm eller 16-22mm) til Robust Støpemørtel. Dersom det skal støpes gulv innendørs, og det skal belegges med flis eller tette belegg, anbefales det å benytte Robust Hurtigstøp.

   Forarbeid
   Underlaget skal være fast og rengjort for løse partikler, sementslam, støv eller annen forurensing som kan forhindre heft til underlaget. Om nødvendig prikkhugges og/eller sandblåses underlaget før mørtelen legges ut. Underlaget skal ha en trekkstyrke på min. 1,5 MPa i overflaten. Den rengjorte overflaten forvannes eller primes til overflaten er mettet. Unngå at det dannes dammer. Velg riktig primer til underlaget. Støpetykkelse under 5cm bør alltid være fast forankret med Robust Limemørtel eller gysing. Underlaget slemmes med Robust Limemørtel og mørtelen støpes så «vått i vått». Ved gysing lages gysemassen ved å blande litt mørtelpulver med 1 del vann og 1 del Robust Primer& Tilsetning til en vellingkonsistens. Dette kostes ut som grunning (gysing). Støping kan utføres når gysingen er gangbar.

   Utblanding
   Små mengder kan blandes for hånd, noe større mengder med kraftig drill. Tvangseller vanlig mørtelblander benyttes til større arbeider. Hell først i ca. 80% av vannet (rent vann) i blanderen og bland til en klumpfri, homogen masse. Juster konsistensen med mer vann, og bland massen ytterligere. Konsistensen justeres etter støpearbeidets art. Vannforbruk er ca. 2,4 liter pr. 20 kg sekk. Merk at for mye vann svekker mørtelen. Robust Primer & Tilsetning kan tilsettes for å øke smidigheten og heften på mørtelen. Ved lave temperaturer anbefales det å benytte temperert vann. Benytt Robust Antifrost i blandevannet ved temperaturer ned mot null og i kuldegrader.

   Bruksmåte
   Mørtelen påføres med stålbrett, pussbrett, murskje e.l. Det er viktig at massen komprimeres godt med underlaget, slik at luftlommer unngås. Brettskuring kan skje så snart massen har satt seg. Brukstid utblandet masse er ca. 2 timer, ikke tilsett mer vann når massen har begynt å herde. Rett etter påføring bør støpen beskyttes mot for hurtig uttørring ved å påføre membranherder, legge på plastfilm eller ettervanne i 1-2 døgn når støpen har satt seg. Ved støping av flytende gulv (min. 5 cm tykkelse) på f.eks. plastfolie, eller EPS/XPS bør det legges inn armering. Ved støping med forskaling kan forskalingen fjernes etter 1-2 dager. Masse som har begynt å herde skal ikke brukes. Redskap rengjøres med vann.

   Forbruk
   Forbruk: 2 kg/mm/m²
   Volum: ca. 10 liter/20 kg
   Forbruk: 2kg/mm/m². 1 sekk = 1 m2 i ca. 1 cm tykkelse

   Herdetid (+20°C og 50% RF)
   Temperatur skal ligge mellom +5 og +25 °C, dette gjelder også underlaget. Fersk mørtel bør ikke utsettes for temperatur under +5°C, og ikke lavere enn +2°C før den har oppnådd en trykkfasthet på minst 5 MPa. Det anbefales å påføre membranherder eller plast umiddelbart etter utlegging. Unngå å påføre mørtelen på varme overflater, i sterkt solskinn eller i regnvær. Det anbefales å ettervanne i 1-2 døgn etter herding for å unngå krymp, sprekker og svekking av konstruksjonen. Ved høye temperaturer bør det ettervannes i 4-5 dager.

   • Brukes til de fleste støpearbeider
   • Bruksområde: inne og ute
   • Sand/tilslag: 0-3 mm
   Dette produktet har ikke fått noen omtale ennå. Hvis du kjøper produktet får du invitasjon til å gi en omtale.
   Generelt
   Artikkelnummer7090040901651
   Leverandørens artikkelnummer165
   Størrelse20 KG
   Forpakningsmål
   Bruttovekt20 kg
   Høyde10 cm
   Lengde46 cm
   Bredde23 cm