Eksklusivt Kärcher-kampanje: 1000 kr rabatt på høytrykkspyler fra Kärcher💦 Se utvalget her

  Ekspertens 7 tips til kjøp av verktøy

  Har du et sett med gode verktøy i heimen er mulighetene mange for hvilke prosjekter du kan sette i gang med. Dette er ekspertens tips til hvordan du utnytter verktøyet best mulig!

  Med skikkelig verktøy får du gjort jobben effektivt og nøyaktig. Du slipper rett og slett irritasjonen som kan oppstå i et byggeprosjekt – samtidig som du kan føle deg trygg på at det ferdige resultatet blir bra.

  Her gir Kari Olsen fra verktøyspesialisten Bahco deg sine beste tips til hva du skal se etter når du kjøper verktøy.

  – Skal du handle verktøy bør du sørge for at det er ergonomisk og behagelig å bruke, og at kvaliteten er god. Riktig og godt verktøy er halve jobben. Om du har en verktøykasse med et godt utvalg av gode verktøy, vil du gjøre ethvert byggeprosjekt mye enklere for deg selv, forklarer Olsen.

  1. Hammer

  – Hammer er et verktøy de aller fleste har et forhold til. Likevel er det mange som bruker den feil. Når du bruker en hammer skal du nemlig holde lengst mulig ned på hammeren. Derfor er et godt grep på hammeren noe av det viktigste du ser etter. Husk også at rett klo gir bedre arbeidsvinkel. Et annet viktig tips er å alltid legge noe mellom hammeren og arbeidsstykket for å unngå skader på materialet. 

  2. Skiftenøkkel

  – Skal du ha skiftenøkkel, lønner det seg å velge en liten nøkkel med stor kjeft. Da tar den liten plass, samtidig som den har et stort grep. Om du skal bruke skiftenøkkelen i spesielt trange områder, får du også skiftenøkler med ekstra tynn kjeft.

  LES OGSÅ: Aldri mer rot i verktøyet

   

  3. Kniv


  For å få mest ut av en kniv, anbefaler jeg å velge en grovere kniv som tåler mer. Det er heller ikke dumt å velge en kniv med splintsikkert skaft. Da er den både tryggere å jobbe med, samtidig som den varer lenger.

  4. Fil

  – Om du skal kjøpe fil, er det viktig å velge en fil med de rette egenskapene. Se gjerne etter en fil som både har fil og rasp. Det er mye bedre med én allsidig fil enn to ulike.

  5. Sag

  – Når du skal sage, er det ikke alltid sånn at en sag er en sag. Du må velge riktig tanning til materialet du skal kappe. Jo flere tenner, jo finere snitt og jo tyngre håndtak, jo bedre kraft. Investerer du i en dyrere sag med friksjonsbelegg, går sagingen lettere uten at sagen kiler seg.

  6. Skrutrekker

  – Alle verktøykasser trenger en skrutrekker. Her har du en skrutrekker med både skralle og 6 forskjellige bits lett tilgjengelig i håndtaket. Rett og slett håndverkerens beste venn.

  7. Hullsag

  Mitt tips til deg som skal bruke hullsag er å velge riktig hullsag til riktig materiale. Tenk også på sikkerhet: Bahco har holdere med hurtigutløsermekanisme som forhindrer at du brenner fingrene. Disse kan kjøpes separat.