Så ofte bør du vaske huset utvendig

  Anbefalingen fra Camilla Skjelberg i Jotun er helt klar: Huset ditt har det best med en årlig vask.

  En årlig vask fjerner nemlig både skitt og skadelig sopp- og algedannelse, og huset ditt fremstår rent og godt vedlikeholdt etter noen få timers arbeid.

  -  Fordi det norske klimaet er i endring, får vi høyere temperaturer og flere dager med kraftig nedbør i løpet av året. Sopp og alger trives dessverre i fuktig vær, og finner oftere veien til husveggen der de raskt sprer seg. Uønsket spredning kan gi store råteskader og skader panelet, forklarer Skjelberg.

  • Tips! Jotun 3-i-1 Kraftvask og soppfjerner gir mindre behov for kraftig skrubbing, og soppen kan som regel fjernes med høytrykksspyler, men ved stor sopp- og algedannelse må du kanskje hjelpe litt til med børsten.

  Våren er et perfekt tidspunkt

  Om du finner frem vaskeutstyret allerede nå – i starten av sesongen – kan du nyte hele våren og sommeren når den virkelig kommer.

  -  Finn fram høytrykksvaskeren om du har, hvis ikke holder det lenge med hageslange og børste. Med forlengerskaft sparer du rygg og armer, og en liten kost gjør det lett å komme til på trange plasser, sier Camilla Skjelberg.

  • Tips! Om det fortsatt er nattefrost kan du vente litt med å gå i gang.

  -  Setter du av noen timer til en skikkelig vask av ytterveggene, reduserer du faren for råte – og huset ser ofte nymalt ut med en gang. Samtidig får du en god oversikt over hva slags annet vedlikehold du bør planlegge denne sesongen, forklarer hun.

  Slik vasker du huset utvendig

  Begynn alltid med å finne frem nødvendig redskap. Du trenger:

  • Jotun 3-i-1 Husvask og Soppfjerner
  • Påføringsflaske
  • Børste
  • Vannslange eller høytrykksspyler.

  - Bruk gjerne hansker og beskyttelsesbriller. Jotun 3-i-1 Husvask er ikke skadelig, men det kan være irriterende med sprut mot øyne og hud, tipser Camilla Skjelberg.

  1. Følg anbefalt blandingsforhold for Husvask og vann, og fyll i påføringsflasken.
  2. Påfør et jevnt lag med Jotun 3-i-1 Husvask.
  3. Følg anbefalt virkningstid for vaskemidlet.
  4. Spyl av med vann. Jotun 3-i-1 Husvask gir ingen misfarging av glass, så du kan trygt spraye vinduslister. Vær forsiktig med bruken av høytrykksspyler mot ytterveggene, altfor kraftig trykk kan skade trepanelet.