Matt og ekstra vaskbar maling gir et strålende resultat!

Den nye malingen fra Butinox er en 4-i-1-maling som kan brukes både på vegg, panel, lister og i tak. La deg inspirere av dette parets fargevalg neste gang du skal pusse opp.

Butinox Premium Matt er den matteste malingen til Butinox og gir et elegant, sobert uttrykk og en flott fargedybde. Den ekstra vaskbare innendørsmalingen er fri for skadelige løsemidler, svak på lukt og med unike påføringsegenskaper som gjør det lett å oppnå et jevnt og pent resultat.

 – Våre kombinasjonsmalinger er unike og gjør at man kan skape et sømløst uttrykk med ett malingsspann. Med denne 4-i-1 malingen har vi tatt enkel fornyelse til nye høyder, sier Jenny Bull-Gustavsen, kategorisjef Interiør i Butinox.

I tillegg har Butinox Premium Matt sperrende egenskaper som hindrer gjennomslag av kvist, vannskjolder, sot eller nikotin. Det gjør at det ikke er nødvendig å behandle underlaget med kvist- og sperregrunn, noe som gjør prosessen enklere og mindre tidskrevende.

Skjuler ujevnheter effektivt

Butinox Premium Matt var en god match for Similla Aslaksen og Ole Kristian Svendsen da de skulle male funkishuset sitt.

– Vi valgte Butinox Premium Matt fordi vi liker hvordan matt maling ser ut på veggen; det gir ikke gjenskinn, føles varmere og resultatet ser mer eksklusivt ut, forteller Similla.

Hun legger til at det er en ekstra bonus at den matte malingen er mye lettere å jobbe med.

 – Vi har malt hele huset selv og brukt mye tid. Malingen var av høy kvalitet og nærmest fri for reflekser. Det gjorde at ujevnheter og skjøter ikke syntes så godt.

Kjøp maling hos Obs BYGG – spar penger med prisløftet!

Hjelpsomt med fargekart

For Simillas del har renoveringen av funkisboligen vært både lærerik og morsom. Paret tok utgangspunkt i fargesystemet til den legendariske arkitekten Le Corbusier for å utvikle en fargepalett som fikk husets rom til å spille på lag fargemessig.

Fargene paret har brukt er hentet fra Butinox’ nye fargekart med 124 farger. For å gjøre det lettere å sette sammen en passende fargepalett, kommer hver farge i fargekartet med tre anbefalinger til mulige kombinasjoner.

– Fra entreen i førsteetasjen er hele seks ulike vegg- og takfarger synlige. Det krever at alle fargene harmonerer og passer sammen. Jeg startet bredt og fant deretter en retning å fortsette i, som jeg syntes passet husets byggestil og innvendige materialvalg, forteller Similla.

Før hun landet på det endelige resultatet, bestilte hun flere fargeprøver og testet seg frem.

– Mørk Fersken, en klar oransje farge, og den lyseblå Blåse er jeg spesielt fornøyd med. Det er to farger jeg kanskje vanligvis ikke ville brukt i samme rom, men jeg synes de komplementerer hverandre samtidig som de overrasker, avslutter Similla med et smil.


29.09.2021 07.49.10