Eksklusivt Kärcher-kampanje: 1000 kr rabatt på høytrykkspyler fra Kärcher💦 Se utvalget her

  Gi uterommet et løft med delikate heller

  Er du på jakt etter et helhetlig uttrykk bør du tenke godt gjennom hvilke heller du skal legge. Her finner du det du trenger å vite om farger og leggemønster for heller i uterommet.

  Uterommet kan være så mye mer enn bare en hageflekk. Det kan være et samlingspunkt for venner og familie, og gir et flott førsteinntrykk. Er du på jakt etter et helhetlig uttrykk bør du derfor tenke godt gjennom hvilke heller du skal legge.

  Uansett hva du ønsker å bruke uterommet ditt til er det viktig med de rette fargene, materialene og mønstrene for å få frem akkurat din stil. Det kan også være greit å sette seg inn i de ulike materialene du har til rådighet. Her gir vi deg en oversikt over det du trenger å vite om farger og leggemønster for heller på uteplassen

  Stein i ulike farger

  Nesten uavhengig av hvilken stil du ønsker at uterommet skal ha, finnes det heller i passende farger. Hvilke heller og stil du velger spiller en stor rolle for hvordan uteområdet blir seende ut til slutt. Vi gir deg noen tips til hvilke farger som gir hvilke uttrykk:

  1. Trendy med mørke farger

  Enten du vil skape lune, intime soner eller kontraster og spenning, er mørke miljøer i tiden. Den mørkeste hellen i Asak sitt sortiment, Lava AC, har en myk og eksklusiv struktur som passer til de fleste byggestiler. Antrasittfargen er et suverent valg dersom du vil skape små oaser i hagen.

  Asak_lava AC.jpg

  2. Stram og leken

  Ønsker du et mer klassisk miljø med elegante linjer, godt avstemt fargebruk og varige materialer? Med sin polerte overflate, samt spill mellom hvit bunn og biter av sort naturstein, er Polar AC både stram og leken på samme tid.

  Asak_polar AC.jpg

  3. Et lyst og lett Skandinavia

  Et lyst og lett uttrykk forbindes ofte med Skandinavia. Denne stilen står sterkt i trendbildet med enkle linjer, lyse farger og naturlige materialer. Stilen retter også et særlig søkelys på funksjonalitet. Til moderne arkitektur og minimalistiske hager anbefaler vi de lysegrå hellene Kritt AC. Den lette strukturen i overflaten er behagelig å gå på, samtidig som det gir et rent og stramt uttrykk.

  Asak_Kritt_3.jpg

  4. Hjemme best

  Om heller som minner om granitt og norsk svaberg står best i stil med ditt uterom, kan serien Vulkan AC med sin dype gråfarge være noe for deg. Fargen gjør at de ser delikate og rene ut når gresset er grønt om sommeren, samtidig som de er varme mot høstfargene.

  Asak_Vulkan_1.jpg

  5. Lun hygge

  Er du på jakt etter en mer lun hygge på terrassen vil vi anbefale Nougat. Fargen gjør seg godt sammen med blant annet grå og hvite fasader, og er enkel å jobbe inn i fargepaletten til hjemmet.

  Asak_Nougat 2.jpg

  Heller i spennende mønster

  Er det firkantet, buet eller andre geometriske former som passer uteområdet ditt best?

  Legger du hellene i en klassisk herregårdsirkel får uterommet ditt et elegant og tidløst utseende. Aldringsprosessen steinen har vært gjennom, også kjent som tromling, gir den et rustikt uttrykk som passer både til ny og tradisjonell byggestil. Steinen kan minne om gammel brostein med sin karakteristiske og ru overflate.

  Herregårdssteinen må ikke nødvendigvis legges som en hel sirkel. Den kan også brukes mot blomsterbed og i svinger. Mønsteret passer utmerket sammen andre materialer, og kommer i ulike fargevarianter.

  Du kan også velge heller i andre former og fasonger enn Herregårdsmønsteret. Her er det kun fantasien som setter grenser! På asak.no finner du oversikt over ulike leggemønster. Her ser du også de ulike formatene og antall pr m2.

  Kanskje ønsker du å legge hellene selv? Her finner du en steg for steg-guide til hvordan!