Dette visste du ikke at en robotgressklipper kunne gjøre

  Lei av å klippe plenen? La en robotgressklipper gjøre jobben for deg, så kan du slappe av! I tillegg hjelper robotklipperen deg å bekjempe to av hagens verste fiender.

  Hadde det ikke vært deilig å slippe svette økter på en stadig voksende gressmatte?

  La en robotgressklipper ta seg av jobben, så kan du nyte utelivet med god samvittighet. Det er nemlig mange gode grunner til å bytte ut den manuelle jobben med en robot – noe stadig flere gjør. 

  LES OGSÅ: 15 vanlige spørsmål om robotgressklippere

  LATMANNSLIV: Mens robotgressklipperen tar seg av plenen, kan du gjøre absolutt ingenting. 

  – En robotklipper klipper gresset mye oftere enn en vanlig gressklipper, og den klipper bare litt av gangen. Den klipper etter bioklipp-prinsippet, og alt gresset går tilbake til gjødsel for plenen. Du blir kvitt mose veldig mye raskere, og plenen blir grønnere og penere på mye kortere tid.

  – I tillegg hjelper den mot hageeierens verste fiende, nemlig snegler, forteller Marte Glende, kategorisjef for hage og grill hos Coop. Hun starter selv sin sin tredje sesong med robotgressklipper, og har ingen planer om å bytte tilbake. 

  TIPS! Her er 8 grunner til å skaffe deg en robotgressklipper

  Billigere robotklippere

  Robotgressklippere har eksistert siden forrige årtusen, men prisene har vært for høye til at de har vært et alternativ for den alminnelige hageeier. Det er i ferd med å endre seg, og trendsetterne blant gressklipperentusiastene har, ifølge nettsiden best-i-test.nu, gått over til robotklipper.

  Ifølge nettstedet vil naboene til de som har kjøpt robotklipper oppdage at naboens gressplen er så velstelt at de også blir fristet. Dermed erobrer robotene nabolag etter nabolag, sted etter sted.

  LES OGSÅ: Passer robotgressklipper til min hage?


  VELSTELT PLEN: Har ikke du også lyst på en like velfrisert gressmatte? Robotgressklipper er løsningen! 

   – Årsaken til at markedet nå eksploderer er at prisene er drastisk redusert, og vi ser at robotklippere nå går fra å være et nisjeprodukt til å bli en reell konkurrent til bensinklipperne. Vi fører robotgressklippere til snaut 6000 kroner, og den håndterer en plen på 500 kvadratmeter – noe som er nok for de aller fleste, sier Glende.

   

  Styr robotgressklipperne fra hytta

  Når du skal kjøpe deg robotgressklipper, må du aller først finne ut hvor stor gressplen du har. Mål opp antall kvadratmeter.

  – Du må også tenke på hvor kupert hagen din er. Hvis du har en hage med skråninger, så pass på at du kjøper en robotklipper som håndterer dette. Det skjer også mye på  teknologifronten, så nå kan du sitte på hytta og sjekke at klipperen din har gjort jobben sin via en app, forteller Glende. 

  Vi i Obs Bygg lover kundene våre å alltid være best på pris. Les mer om vårt prisløfte her!


  INGENTING ER BEDRE enn å se andre jobbe – selv når det er en robot!

   – Det er heller ikke vanskelig å montere en robotgressklipper. Når du lagt ut begrensningskabelen, og fått klipperen koblet til strøm, så er du klar!

  Så mye tid sparer du

  De fleste av oss klipper plenen cirka én gang i uka, sånn omtrent halvparten av året. Hvis vi grovt sett sier at vi bruker en snau time på å klippe, så vil det si at vi bruker ett døgn i året på å klippe plenen. Det er altså et helt døgn med støy, som du nå kan bruke på noe annet – for eksempel på sitte på verandaen og lese en bok.

  (Kilde: www.best-i-test.nu)