Derfor er denne myggfellen så effektiv

– Det har vært ekstremt mye insekter her, men etter at vi fikk myggfellene forsvant myggen! Daglig leder på friluftsbadet i Skedsmo er superfornøyd med at myggen faller som fluer.

På Nebbursvollen Friluftsbad i Skedsmo fikk de i fjor sommer plassert ut fire Mosquito Magnet myggfeller rundt omkring på anlegget. Det viste seg å være en god investering.

– Det er jo kjedelig at badegjestene skal plages med mygg når de kommer for å bade og kose seg, sier daglig leder, Arve Indseth.

Men nå er det annerledes. Myggen er så godt som borte.  

– Fellene er rett og slett utrolig effektive! sier Indseth. 

Myggfellene sto på døgnet rundt, og annenhver dag gikk de ansatte ut for å sjekke fangsten.

– Vi tømte posene og la all myggen oppi bokser. Det ble til slutt mange titalls tusen insekter! sier Indseth fornøyd.

🏡 LES OGSÅ: Anita Lofthus i Fetsund fikk nesten myggfri hage! 🏡


STORFANGST: Om det er mange mygg som har tenkt seg på Nebbenfestivalen i Skedsmo i år, bør de kanskje tenke seg om Slik gikk det nemlig med de titusenvis som møtte opp i fjor!  

Menneskelig lukt 

Men hvordan fungerer egentlig en myggfelle?

– Mygg og knott elsker lukten av pusten og huden vår, sier salgssjef i Noragent, Bengt-Ove Nordgård.

Etter å ha jobbet med myggfeller i over ti år vet han litt om hva som skal til for å få bukt med de blodsugne insektene.

– Myggfellen Mosquito Magnet «puster ut» oppvarmet karbondioksid tilsatt en aroma som ligner på lukten fra menneskets hud. Lukten lokker insektene til seg og fanger dem inn i et nett så fort de nærmer seg, forklarer Nordgård.

👇📹Se video av hvordan myggfellen fungerer litt lenger ned i saken 👇📹  

Mosquito Magnet, som er verdens mest solgte myggfelle, tiltrekker seg blant annet mygg, knott og tuneflue, og kan fange godt over 10 000 mygg i døgnet.

– Du kan også finne klegg i fangsten, men det er helst de aller minste som går i fellen, sier Nordgård.

Du får alltid de beste prisene hos Obs Bygg. Les om vårt prisløfte her

Ulike modeller av myggfeller

Mosquito Magnet kommer i 2 ulike modeller: Pioneer og Executive.

– Pioneer er bestselgeren som passer for alle med moderate mygg- og knottproblemer. Executive har et enda større fangstnett og passer for de med større problemer med mygg og knott. Begge modellene dekker et område på 4000 kvadratmeter, forteller Nordgård. 

For bærbar myggbeskyttelse anbefales Thermacell myggjagere.

Slik funker Mosquito Magnet: 

Miljøvennlig og trygg i bruk

Mosquito Magnet benytter seg ikke av insektgift, men omdanner propan til karbondioksid som spres i luften. Metoden er miljøvennlig og har ingen negativ innvirkning på verken mennesker eller kjæledyr.

– Fellen er enkel i bruk. Du kobler den til en gassbeholder, dytter inn en aromatablett, som er lokkemiddelet, og trykker på startknappen, forklarer salgssjefen.

Fellen plasseres i et skyggefylt område av hagen, gjerne 10-15 meter unna det området du vil beskytte og 1-1,5 meter fra busker, hekk, skoggrense eller lignende.

Denne saken ble første gang publisert i 2018.

🐌LES OGSÅ: Slik får du sneglefri hage 🐌