Slik planlegger du skyvedører

Skyvedører er en plasseffektiv, skreddersydd og dekorativ løsning når du skal dekke oppbevaringen din eller dele av et rom. Bruk disse fem enkle stegene for å planlegge skyvedørsløsningen din.

1. Ta mål

Ta mål der hvor skyvedørene skal stå. Breddemålet deles på antall dører du vil ha i løsningen din, og gir deg bredden per dør. Du trenger dørbredden når du skal velge dørmodell, farge, materialer og softclosing.

Dybde

  • Start med å måle dybden på garderoben. Dette vil sikre at du tar riktige høyde- og breddemål, ettersom vegger ikke alltid er helt rette. For garderober med garderobestang og kleshengere anbefaler vi 675 mm dybde.

Høyde

  • Mål høyden på 3 steder (høyre, venstre og i midten). Det er det laveste høydemålet du skal oppgi for å ikke få for høye dører. Høydeforskjeller på inntil 12 mm kan justeres med hjulene på dørene.

Bredde

  • Mål bredden oppe og nede. Det er det største breddemålet du skal bruke.

2. Velg montering

Elfas skyvedørsløsninger kan monteres på flere ulike måter for å passe dine ønsker og ditt rom. Velg mellom skinner som monteres i tak og gulv, på veggen eller bare i taket.

3. Velg design

Å designe dine egne skyvedører er enkelt og gir en personlig garderobeløsning som passer hos deg. Elfa har et bredt utvalg av skyvedørmodeller, farger og materialer.

Utvalget varierer med dørmodellen, så besøk et Coop-varehus for å se de ulike modellene, og for å se hvilke fyllinger og farger du kan velge.

  • Velg profil og profilfarge
  • Velg design/inndeling
  • Velg fylling(er)

4. Velg tilbehør

Elfa tilbyr flere tilvalg som vil gjøre skyvedørsløsningen din enda bedre. Legg til integrert LED-belysning, softclosing eller annet tilbehør som setter prikken over i-en!

HUSK! Når du planlegger innredning må du ta hensyn til at uttrekkbare produkter ikke kan plasseres bak overlappen på skyvedørene.

Er en uttrekkbar kurv plassert slik at døren ikke kan skyves helt forbi, vil den ikke kunne trekkes ut. Vi anbefaler partall av dører slik at du kan åpne halve garderoben om gangen. Da er det også enklere å planlegge innredningen bak skyvedørene.