Orden i gangen

  Ville det ikke vært deilig med en gang hvor alt har sin faste plass, som er lett å holde ryddig og hvor alle finner sine ting når tiden er knapp? Jo, det er faktisk mulig – bare les videre!

  Start med blanke ark

  Skal du få orden i gangen må du starte med blanke ark. Det første du gjør er å tømme garderoben helt. Da kan du begynne planleggingen og få sortert innholdet før det legges tilbake. Vær kritisk og vurder om noe bør kastes, gis bort eller oppbevares et annet sted.

  Tenk over dette for å få orden i gangen:

  • Hva skal oppbevares i gangen?
  • Hva må dere ha lett tilgjengelig?
  • Hva kan oppbevares i høyden?
  • Hva er sesongavhengig og kan pakkes bort?
  • Hva trenger de ulike familiemedlemmene av heng, hyller, kurver og kroker?

  Et system som passer for alle i familien

  Uansett om dere er mange eller få, kun voksne, eller en familie med både små og store, er trikset å skape et system som passer for alle. Dediker områder, hyller, kurver og kroker til alle i familien slik at alle vet hvor jakker, vesker og sekker skal være. Barnas plass bør være i deres egen høyde slik at de enkelt kan kle på seg når de skal ut, og henge fra seg når de kommer hjem.

  En vanlig dag i garderoben

  Hverdagen er forskjellig i alle familier. Et godt tips for å få til smart oppbevaring i gangen, er å tenke gjennom din families hverdag. Da kan du innrede med oppbevaringsprodukter som passer.

  For eksempel synes barn at det er enklere å henge fra seg på kroker enn på kleshengere. Med mange kroker i barnevennlig høyde hindrer du at jakkene ender på gulvet. Til mindre ting som nøkler, solbriller og lommebøker, kan du bruke en oppbevaringstavle med kroker, bokser og små hyller. Det sparer deg for mye stressende leting når du er på vei ut døra.

  Bruk etiketter

  Når har du tenkt ut et smart system og ryddet alt på plass i gangen, er det viktig å få resten av familien med på laget. Sørg for at alle vet hvor tingene deres skal være og merk hyller og kurver med etiketter. La barna være med å lage sine da vel, så blir de ekstra personlige!

  Se alt!

  Det beste med en fleksibel, skreddersydd oppbevaringsløsning er at du kan planlegge etter hva du skal oppbevare der. Det viktigste er at du velger produkter som gjør alt oversiktlig og lett tilgjengelig.

  Uttrekkbare mesh- og trådkurver gjør at du enkelt kan se hva som er oppi:

  • Er det mindre ting som hansker, luer og andre småting, velger du lavere kurver som våre 85 cm eller 185 cm høye kurver.
  • Til fleecetøy, ulltøy og større ting, velger du kurver med høyde 285 cm.
   Er det smalt i gangen, kan du velge våre kurver med 30-dyp.

  Ingen skitne skohyller, takk!

  Støvler og sko drar med smuss, sand og grus inn i gangen. Har du tette hyller blir de fort skitne og stygge. Velg trådhyller eller uttrekkbare skohyller til sko, så faller smusset ned på gulvet, og du kan enkelt støvsuge det opp. Trådhyller tåler også røff behandling og kan raskt tørkes av med en fuktig klut.