Så enkelt bytter du innerdør selv

  Trodde du at det var vanskelig å skifte innerdør selv? Tro om igjen.

  Trodde du at det var vanskelig å skifte innerdør selv? Tro om igjen.

  Stadig flere er opptatt av å ha en ren og tidløs look hjemme. Vegger, gulv og møbler i nordisk design er mer i vinden enn noen gang før. Oppussing og stilskifte på hjemmebane innebærer ofte et skifte av innerdørene. En traust og gammel dør som ikke står i stil til resten av interiøret kan fort ødelegge for den visuelle helheten i rommet.

  Hvis du trodde det var både dyrt og vanskelig å skifte innerdør selv, tok du feil.

  – Mange bruker masse penger på håndverkere som kommer hjem til folk for å skifte innerdører. De færreste er klare over at dette er noe som kjapt kan gjøres i en enkelt håndvending.

  Det sier kategorisjef for byggevare i Coop, Roar Holthe. Han påstår at det er så enkelt å skifte innerdører selv at absolutt alle kan klare det.

  – Folk blir overrasket når de skjønner hvor utrolig enkelt det er å skifte innerdører selv. Alt du trenger å gjøre er å vippe av dørbladet og henge på et nytt. Her er det en knapp du vrir ut med en skrutrekker, før du hekter på de nye hengslene med et klikk, forklarer han.

  Alle innerdører er like

  Grunnen til at det er blitt så enkelt, er at alle innerdørene og karmene du får kjøpt i Norge er like.

  – På 70-tallet ble dørhengslene standardisert i Norge. Derfor er det slik at uansett hvilken innerdør du kjøper, så fremst den passer målene der den skal stå, får du den enkelt på plass selv, sier Holthe.

  Dette gjelder hvis døren du skal feste på er laget etter år 1972 og utstyrt med snap-in-hengsler. Den nye døren kan settes inn med det samme, så fremst disse kravene er oppfylt:

  • Døren må være 1940 mm. eller 2040 mm. høy, og 40 mm. tykk.

  • Senteravstanden mellom hengslene må være 1540 mm.

  Innerdører er billigere enn du tror

  Han mener at det også er en misoppfatning av pris på innerdører.

  – Mange tror nok at nye innerdører er svindyrt. Det er det så absolutt ikke. Du finner gode, lette innerdører til rundt 400 kroner og oppover, forteller han.

  Og disse 400 kronene er lett spart inn på pengene du ville ha brukt på en håndverker til å skifte innerdøren for deg, ikke sant?

  – Hvor ofte anbefaler dere at man skifter innerdør?

  – Det er svært sjelden noe som er nødvendig. De aller fleste gjør det på grunn av det visuelle. Vi ser særlig en voksende trend der folk ønsker seg mer massive og solide dører. Men fortsatt er det hvite, klassiske dører med en glatt overflate vi selger mest av, forteller Holthe.

  HUSK AT du alltid får lavest pris hos Obs Bygg gjennom vårt prisløfte!

  Slik bytter du innerdør:

  Det eneste verktøyet du trenger er en flat skrutrekker. Sett skrutrekkeren inn under låsen på hengselet, skru rundt samtidig som du drar døren til deg. Da løsnes din gamle dør, og du kan enkelt skru inn din nye.