Stilmessig løft med ny innerdør!

  En ny innerdør er en enkel og rimelig måte å skape helhet i hjemmet på. Med denne guiden får du oversikt over alt du trenger å vite for å velge riktig.

  Å velge ny innerdør er ikke bare et estetisk valg. Utover det rent estetiske, må du tenke på hvilken kvalitet du ønsker, hvilket behov du har for lydisolering og hvilken funksjon døren skal ha.

  Her er sjekklisten for hva du bør tenke på, og et par gode tips som kommer godt med når du skal bestemme deg for ny innerdør:

  1. Kvalitet og funksjon

  Det første du må bestemme deg for er hvilken kvalitet du ønsker på innerdøren din. Innerdører kommer i tre forskjellige kvaliteter:

  • En formpresset dør regnes som en «lettdør». Dette er den rimeligste varianten, men ettersom den er såpass lett egner den seg ikke til alle formål, og vil ikke lydisolere i særlig stor grad.

  • En kompakt dør har det samme utvendige designet som en formpresset dør, men skiller seg fra sistnevnte ved at den er tyngre enn en formpresset dør. En kompakt dør har også den klart beste lydreduksjonen.

  • En massiv dør regnes som svært stabil, og har kvalitet ned til minste detalj. Denne døren gir god lydreduksjon og er svært robust.

  Hvilken dør som er rett for deg avhenger av bruksområdet. Har du behov for en enkel og rimelig innerdør, kan en formpresset dør være et godt alternativ. Har du imidlertid behov for en tyngre og mer stabil dør med god lydreduksjon, bør du velge en kompakt eller massiv dør.

  Ønsker du svært god lydisolasjon og å unngå slamring i døren ved trekk, bør du velge en innerdør med karm og dempelist.

  Innerdørene i Line-serien fra Harmonie er stilrene og moderne i uttrykket. Foto: Harmonie.

  2. Utseende

  Når det kommer til utseendet på innerdøren har du en rekke valgmuligheter: du kan gå for en klassisk variant med profiler, en slett variant, eller en variant med glass. Ønsker du å bryte opp et rom og tilføre karakter, kan du velge en iøynefallende farge på døren; her kan du få akkurat den NCS-fargen du ønsker. Et godt tips er å velge karm i samme farge.

  Uansett hva du ønsker, er Line-serien fra Harmonie et godt valg. Serien består av flere moderne og stilrene innerdører som passer godt i skandinaviske hjem:

  • Massiv utførelse med god lyddemping

  • Fleksibel slagretning med vendbar lås

  • Snap-in hengsler

  • Minimalistisk med enkle og rene linjer

  Line-serien består av massive innerdører i 1 speil og 3 speil. Samme dører får du med herdet glass. Du kan få døren i den NCS-fargen du ønsker – mot et pristillegg.

  3. Romfølelse

  I tillegg til kvalitet, lyddemping og utseende, er det lurt å tenke over hvordan døren spiller inn på romfølelsen.  

  Glassdører sørger for mye lys, og gjør at rommet oppleves som mer åpent. Innerdører med glass kan være fint på de fleste rom, men egner seg kanskje spesielt hvis du har flere sammenhengende rom og ønsker å beholde romfølelsen.

  Også på badet kan du ha glassdør, da er herdet glass en god løsning. Med herdet glass får du mye naturlig lys inn på badet, samtidig som du skjermer for innsyn.

  Ønsker du en smart og plassbesparende løsning, bør du vurdere en skyvedør. Alle innerdørene fra Harmonie kan gjøres om til skyvedører.

  Velger du en skyvedør sparer du mye plass. Dessuten er det lekkert! Foto: Harmonie.

  Lyst på ny innerdør?

  Mange velger nå sorte innerdører for å stramme opp stilen i sitt hjem. Obs BYGG lagerfører disse dørene og best pris får du med prisløftet vårt!