6 tips om veggplater

  Veggplater er et smart alternativ for deg som ønsker å gjøre oppussingsjobben så rask og enkel som mulig. Platene finnes i en rekke ulike farger og profiler, utførelser og egenskaper.

  Torunn Mangseth er markedsansvarlig hos Deco Panel, som produserer ferdigmalte plater for både vegger og tak. Hun sier veggplater er blitt et populært valg for både fagfolk og hjemmefiksere, og deler mer enn gjerne sine beste «platetips»:

  1. Få nytt rom på 1-2-3

  Veggplatene fra Deco Panel trengs verken å sparkles eller pusses og er enklere å jobbe med enn tradisjonell furupanel. Det sparer deg for mye tid.

  – Sjekk at reisverket eller underlaget er plant og husk å vatre opp den første platen. Da er du sikker på at det blir rett, og det blir enklere å klikke veggplatene i hverandre etter hvert som du jobber deg bortover. Not og fjær på langsiden av platene gjør platene svært enkle å montere riktig. Du får et perfekt resultat uten synlige spikerhull, sier Mangseth.

  ENKEL FORNYING: Her har kjøkkenet fått en ny vår med veggplatene Deco Living Skygge Grønn.  

  2. Du trenger ikke male selv – om du ikke vil

  Du kan velge mellom ferdigmalte eller ubehandlede veggplater. De ferdigmalte veggplatene fra Deco Panel er malt med miljøvennlig og vannbasert interiørmaling. 

  – Alle våre ferdigmalte veggplater er malt i tidsriktige og tidløse farger. En klar fordel med ferdigmalte veggplater, er at du slipper malingslukt i huset. Og så fort veggplatene er montert, kan du sette møbler på plass og henge opp ting som bilder og hyller, sier Mangseth.

  3. Veggplatene er enkle å montere

  Deco Panel monteres på eksisterende vegg eller direkte på stenderverk. De er lette å håndtere og du kan fint klare monteringsjobben alene.

   

  GREI SKURING: Du klarer fint å montere nye veggplater på en dag. På dette rommet har vi brukt Deco Living Multifas i fargen Jord. 

  Sørg bare for at eksisterende underlag er jevnt, tørt, fast og fritt for smuss og fett før montering.

  Med litt planlegging, slik at nødvendig utstyr som sag, drill, skruer etc. er på plass – kan de fleste av oss montere opp veggplatene på en kveld.

   

  4. Passer i nesten alle rom  

  Deco Panel veggplater passer i alle rom unntatt våtrom. De er 2,39 høye og 60 centimeter brede og er med det tilpasset en takhøyde på 2,40, som er standarden i de fleste norske hjem.

   

  LUN STUE: For en stemningsfull stil kan du gå for Deco Nature Skigard. Dette er et beiset furupanel som finnes i tre ulike farger. 


  5. Slitesterke og motstandsdyktige

  Veggplatene fra Deco Panel er norskprodusert og laget av MDF. Det betyr at de er langt mindre utsatt for bevegelse enn for eksempel levende treverk. De er også behandlet med UV-lakk som beskytter overflaten mot støv og riper. Veggplatene rengjøres enkelt med en lett fuktig klut. 

  Les mer om de ulike Deco Panel-variantene her! 

  6. Dette trenger du av utstyr

  Sag, vater, blyant, hammer, krampe- eller spikerpistol, batteridrill eller fugepistol, samt kramper, spiker, spesialskruer eller lim er alt som trengs av verktøy og utstyr. De fleste velger å bruke drill og skruer. Akrylfugemasse eller Flexilist er også greit å ha. Flexlisten er helt genial hvis rommet også har utvendige hjørner.